Formule de lapte praf pentru bebeluși

Formule de lapte praf pentru bebeluși
Formule de lapte praf pentru bebeluși

Majoritatea formulelor pentru bebeluși sunt fabricate din lapte de vacă care a fost modificat astfel încât să se potrivească nevoilor nutritive ale micuților. Dar nu este același lucru cu laptele de vacă.

De ce bebelușii au nevoie de o formulă de lapte praf, nu direct de lapte de vacă?

Toate formulele pentru bebeluși au adăugate vitamine, minerale și grăsimi de care bebelușii au nevoie, pe care nu le pot obține din laptele de vacă direct.

De asemenea, bebelușii nu pot digera laptele de vacă atât de complet sau de ușor ca pe laptele matern sau pe cel praf.

Nivelul de proteine din laptele de vacă este mult prea mare pentru bebeluși.

Din aceste motive, nu trebuie să dați lapte de vacă bebelușului dvs. ca băutură principală de lapte până când copilul nu va împlini 12 luni.

Bebelușii sub 12 luni nu trebuie să fie hrăniți sub nicio formă cu lapte normal de vacă,
fie el lapte condensat degresat, evaporat, pudră sau îndulcit, cu alternative de lactate, precum soia, orez, migdale sau lapte de nucă de cocos.

Dar se pot cumpăra acum ușor diversele tipuri de lapte praf online pentru cei mici.

Pentru majoritatea bebelușilor sănătoși ca hrană completă se recomandă formulele pe bază de lapte de vacă până la vârsta de 12 luni.

Dacă te gândești să-ți hrănești copilul cu altceva decât laptele matern sau formule pe bază de lapte de vacă, discută mai întâi cu medicul pediatru pentru a alege ce e mai potrivit pentru sugarul tău!

Ce formulă pentru copii este cea mai bună?

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cele mai multe formule de lapte pe bază de lapte de vacă au o calitate și o valoare nutritivă similare și sunt potrivite pentru majoritatea bebelușilor.

Un brand ar putea fi mai scump, dar asta nu înseamnă că este și potrivit pentru copilul tău.

Iar utilizarea de către un spital a unei anumite formule pentru sugari nu înseamnă neapărat că marca este și cea mai bună.

Unele formule mai scumpe pentru bebeluși au ingrediente suplimentare speciale.

Puteți cumpăra formule de lapte în formă de pudră sau sub forma „gata de băut”. Fiecare are avantaje și dezavantaje. Cel „gata de băut” este de obicei mai scump, deoarece este mai convenabil.

Formule speciale pentru bebeluși

Pentru bebelușii cu vârsta sub 12 luni, se recomandă formulele pe bază de lapte de vacă precum cele din soia, laptele de capră sau formula cu lactoză modificată.

Bebelușii care nu pot avea formule pe bază de lapte de vacă ar putea avea nevoie de o formulă specială. Formulele speciale pentru bebeluși trebuie utilizate numai sub supraveghere medicală.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Formula de lapte praf pentru bebeluși bazată pe soia

Unii bebeluși nu pot mânca produse pe bază de lactate din cauza alergiilor sau intoleranțelor. Sau s-ar putea să nu doriți să utilizați o formulă regulată pentru bebeluși din cauza convingerilor culturale, religioase ori de altă natură.

Formula pe bază de soia îi va oferi copilului tău toți nutrienții de care are nevoie. Dar dacă te gândești să treci la o formulă cu soia, vorbește întotdeauna mai întâi cu un medic sau dietetician pediatru.

Consumul unor niveluri ridicate de soia poate avea riscuri potențiale pentru bebeluși. De exemplu, compușii fitoestrogeni în formula de soia ar putea afecta sistemele neuro-endocrine și imunitatea în creștere a bebelușilor. Dar nu există nicio cercetare convingătoare care să spună ce efecte au asupra copiilor.

Formula de lapte praf de urmărire

Nu trebuie să treceți la o „formulă de urmărire” decât atunci când copilul împlinește șase luni. S-ar putea să vedeți reclame despre beneficiile formulelor de urmărire pentru bebeluși, dar acestea nu au aceleași calități ca formulele de început. Puteți utiliza formulele inițiale de la naștere până la 12 luni.

Sursa foto: Charmy.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies