Bunica Gherghina este deja cunoscută pentru rețetele sale pe care împarte cu urmăritorii săi. De această dată, Bunica Gherghina a pregătit ștrudele cu mere.
Bunica Gherghina împartea de fiecare dată din rețetele sale cu urmăritori de pe rețelele de socializare, iar de această dată a explicat, pas cu pas, cum prepară ștrudele cu mere, care pot fi servite în perioada aceasta friguroasă.
„Frământați coca bine până se întărește.” Care este secretul pentru aluatul ștrudelelor
Citește și: Rețeta de papanași a bunicuței Gherghina! Un preparat delicios și foarte ușor de realizat!
Bunica Gherghina prezintă, pas cu pas, cum pregătește ștrudele de mere, dar și care sunt ingredientele de care are nevoie pentru acest desert simplu și ușor. Ștrudelele sunt făcute cu aluat de casă, iar Bunica Gherghina dezvăluie care sunt cantitățile necesare pentru ca aluatul să iasă potrivit pentru foi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- Făină
- Zahăr
- Drojdie
- Praf de copt
- Ulei
- 6 mere
- Scorțișoară
- Sare
- Griș
„Astăzi vă pregătesc ștrudele cu mere.
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
„Începeți să rulați, o dată dintr-o parte, o dată din partea cealaltă.” Cum rulează ștrudelele Bunica Gherghina
După ce ați urmat toți pașii de mai sus, iar aluatul este frământat și întărit, Bunica Gherghina pune umplutura de mere peste aluat și explică procesul de rulare al ștrudelelor. În momentul în care acestea sunt gata, le introduce la cuptor pentru 40 de minute, apoi le pudrează cu zahăr. Acest desert este perfect pentru zilele friguroase de iarnă.
„Din această cocă ies câte gogoși vreți voi, depinde de tavă, de cât de mici vreți să le faceți. Mie mi-au ieșit 6 gogoși. Am pus merele și începeți să rulați, o dată dintr-o parte, o dată din partea cealaltă. Am terminat de rulat și mergem cu ele la cuptor. Le-am ținut 40 de minute la cuptor și le-am pudrat cu zahăr.”, a mai spus Bunica Gherghina.