Ai pofta de ceva bun şi dulce? Aşa prepari uşor frigănele, desertul care te duce cu gândul la copilărie.
Frigănele. Ingrediente:
1 franzela veche de 2 zile
1 cana cu lapte
2 oua
4 linguri cu zahar farin
1 ceasca mijlocie (150 ml) cu ulei
Citeste si: Revani, prăjitură însiropată din griş
Citeste si: Plăcintă cu mere: ce să pui în compoziţie pentru un gust desăvârşit
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: NUCI UMPLUTE: Cea mai bună reţetă de prăjiturele de la bunica
Frigănele. Mod de preparare:
Taiem franzela felii groase de 1 cm, punem feliile in lapte dulce cald, le strangem in mana usor ca sa nu retina laptele, le trecem prin ou batut si le rumenim in ulei. Scoatem friganelele pe blat curat pe care am pus servetele, le lasam 5-10 minute sa se raceasca, le trecem pe farfurii si le servim pudrate cu zahar farin.
Sursa: culinar.bzi