Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos. Un amestec de arome mai intens ca niciodată!

Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos

Friptura de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată și sos se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos

Rețeta delicioasă de friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos  este de 30 de minute

Timp de preparare – o ora

Timp total – o ora si 30 de minute

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețeta de  Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos  este pentru 4 persoane

Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos [Sursa foto: freepik]

Citește și: Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra. Asigură-le celor mici un desert de neuitat!

Ingrediente –  Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos

  • 4 bucăți de friptura de vită (200 g fiecare)
  • 800 g cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 roșii medii
  • 1 castravete mare
  • 1 căpățână de salată verde
  • 100 g unt
  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Sos, la alegere

Înainte de a începe prepararea acesteia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos [Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos

  1. Spălați bine cartofii, curățați-i și tăiați-i în fâșii de dimensiune medie. Încingeți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți cartofii până când devin aurii și crocanți. Scurgeți excesul de ulei și puneți deoparte.
  2. Curățați ceapa și tăiați-o în felii de dimensiune medie. Prăjiți-le în aceeași tigaie în care ați prăjit cartofii, până când devin aurii și crocante. Scurgeți excesul de ulei și puneți deoparte.
  3. Pentru salată, spălați legumele și tăiați-le în bucăți. Așezați-le într-un castron și puneți deoparte.
  4. Pentru a pregăti carnea, încingeți grătarul la foc mare. În timp ce grătarul se încinge, frecați carnea cu sare și piper după gust.
  5. Adăugați untul pe grătar și așezați bucățile de carne pe grătar. Gătiți-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte pentru un grad mediu de coacere, sau timpul dorit în funcție de preferința dumneavoastră. Setați carnea pe o farfurie și acoperiți-o cu o folie de aluminiu pentru a o menține caldă.
  6. Serviți carnea alături de cartofii prăjiți, inelele de ceapă, salata și sosul preferat.

Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos [Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos

  • Pentru a obține o friptura de vită perfect gătita, asigurați-vă că grătarul este încins bine înainte de a adăuga carnea.
  • De asemenea, lăsați carnea să se odihnească timp de câteva minute după ce ați terminat de gătit pentru a permite sucului să se redistribuie în carne și a obține un rezultat mai suculent.
  • Puteți adăuga și alte legume la salată, cum ar fi ardei grași sau morcovi, pentru a-i da un gust suplimentar și o notă de culoare.
  • Pentru sos, poți încerca o varietate de opțiuni, cum ar fi sosul de usturoi. Sau poți prepara un sos de muștar și miere sau sosul barbecue pentru a acompania carnea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos [Sursa foto: freepik]

Citește și: Chec Bundt. Pe cât de bine arată, pe atât de gustos este!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Chec Bundt. Pe cât de bine arată, pe atât de gustos este!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat