Friptura de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată și sos se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos
Rețeta delicioasă de friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos este pentru 4 persoane
Ingrediente – Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos
- 4 bucăți de friptura de vită (200 g fiecare)
- 800 g cartofi
- 2 cepe mari
- 2 roșii medii
- 1 castravete mare
- 1 căpățână de salată verde
- 100 g unt
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- Sare și piper după gust
- Sos, la alegere
Înainte de a începe prepararea acesteia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Mod de preparare - Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos
- Spălați bine cartofii, curățați-i și tăiați-i în fâșii de dimensiune medie. Încingeți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți cartofii până când devin aurii și crocanți. Scurgeți excesul de ulei și puneți deoparte.
- Curățați ceapa și tăiați-o în felii de dimensiune medie. Prăjiți-le în aceeași tigaie în care ați prăjit cartofii, până când devin aurii și crocante. Scurgeți excesul de ulei și puneți deoparte.
- Pentru salată, spălați legumele și tăiați-le în bucăți. Așezați-le într-un castron și puneți deoparte.
- Pentru a pregăti carnea, încingeți grătarul la foc mare. În timp ce grătarul se încinge, frecați carnea cu sare și piper după gust.
- Adăugați untul pe grătar și așezați bucățile de carne pe grătar. Gătiți-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte pentru un grad mediu de coacere, sau timpul dorit în funcție de preferința dumneavoastră. Setați carnea pe o farfurie și acoperiți-o cu o folie de aluminiu pentru a o menține caldă.
- Serviți carnea alături de cartofii prăjiți, inelele de ceapă, salata și sosul preferat.
Sfaturi pentru rețeta de Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos
- Pentru a obține o friptura de vită perfect gătita, asigurați-vă că grătarul este încins bine înainte de a adăuga carnea.
- De asemenea, lăsați carnea să se odihnească timp de câteva minute după ce ați terminat de gătit pentru a permite sucului să se redistribuie în carne și a obține un rezultat mai suculent.
- Puteți adăuga și alte legume la salată, cum ar fi ardei grași sau morcovi, pentru a-i da un gust suplimentar și o notă de culoare.
- Pentru sos, poți încerca o varietate de opțiuni, cum ar fi sosul de usturoi. Sau poți prepara un sos de muștar și miere sau sosul barbecue pentru a acompania carnea.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Chec Bundt. Pe cât de bine arată, pe atât de gustos este!