Friptură de vită și spanac. O adevărată delicatesă, exact ca la restaurant!

Friptură de vită și spanac. O adevărată delicatesă, exact ca la restaurant!

Friptura de vită și spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Friptură de vită și spanac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Friptură de vită și spanac, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Friptură de vită și spanac

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră 

Timp de preparare - o oră 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane 

Citește și: Pandișpan cu zmeură. Aromele fructate se întâlnesc într-un desert delicios!

Friptură de vită și spanac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Spaghete cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi. Deliciul Italiei în propria bucătărie!

Ingrediente  

ingrediente pentru o friptura de vită 

  • 500 g de carne de vită, la alegere 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • 3 lingurițe de ulei de măsline 
  • 5 căței de usturoi 
  • o ramură de rozmarin proaspăt 

ingrediente pentru spanacul cremos 

Citește și: Care este, de fapt, motivul pentru care Silviu Prigoană și-a botezat cei trei copii Honorius, Silvius și Maximus: „Mi s-a părut normal”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

  • 500 g de spanac congelat 
  • 600 ml de lapte călduț 
  • 4 linguri de smântână 
  • 5 căței de usturoi 
  • 50 g de unt 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 5 linguri de făină 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Friptură de vită și spanac [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. In primul și în primul rând, pentru această delicioasă rețetă, vom începe prin prepararea fripturii de vită. Așadar, tot ce trebuie să facem acum este să preîncălziți cuptorul la o temperatură de 220 °C. 
  2. În continuare, pe aragaz la foc mediu, vom așeza o tigaie de dimensiuni mai mari și o vom lăsa să se încingă. 
  3. Carnea noastră se va scoate din frigider, se va așeza pe o suprafață plată și se va condimenta cu sare și piper negru măcinat, pe ambele părți, după gust. În continuare, vom adăuga și ulei în tigaie, apoi vom așeza carnea, peste care vom pune și usturoiul, cu tot cu foi, dar și rozmarinul, iar toate ingredientele se lasă în tigaie pe foc până când vor căpăta o culoare mai maronie. În cazul în care bucata de carne are o grosime mai mare de 2 cm, aceasta trebuie să fie lăsată aproximativ 3 sau 4 minute pe fiecare parte, însă dacă aceasta este mai subțire este suficient să o lăsați și 2 sau 3 minute pe fiecare parte. 
  4. După acest interval de timp, tigaia se va pune în cuptor, care preparatul se va coace timp de aproximativ 6 minute, iar mai apoi se va transfera pe un tocător și se lasă 5 minute înainte de a se felia. 
  5. Acum a venit momentul să preparăm și spanacul nostru cremos. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a scoate din congelator spanacul, înainte cu 3 ore de a se găti. Odată ce ne-am ocupat de acest lucru, putem să trecem la tocarea usturoiului mai mărunt, pentru a-l pune într-o tigaie de dimensiuni mai mari, direct pe aragaz, la foc mic, alături de ulei de măsline și unt. Uleiul nu trebuie încins înainte, ci doar încălzit treptat alături de usturoi și unt. La foc mic lăsăm ingredientele timp de aproximativ un minut apoi adăugăm făina și amestecăm rapid până când observăm că se umezește și începe să se adune, moment în care turnăm și laptele puțin călduț, treptat, de asemenea amestecând continuu până când observăm că se formează un sos. Abia apoi vom adăuga și spanacul, pe care l-am tocat mărunt în prealabil, în cazul în care nu este deja tocat, amestecând pentru a îl încorpora cât mai bine cu putință, apoi mai lăsăm pe foc, tot mic, timp de aproximativ 5 minute. Apoi adăugăm și smântâna, piper negru măcinat, sare, după gust. Mai amestecăm din nou pentru a se incorpora foarte bine și mai lăsăm totul pe foc timp de aproximativ 5 minute. 
  6. După acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Friptură de vită și spanac [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Spaghete cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi. Deliciul Italiei în propria bucătărie!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Babasha o ameninţă pe tânăra care a distribuit în mediul online imagini cu el in ipostaze compromiţătoare: "Ori îmi dai vreo 100-200 de mii de euro, ori ai să vezi tu”

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Adriana Bahmuțeanu și-a văzut copiii! Cum a decurs prima întâlnire cu băieții, după moartea lui Silviu Prigoană

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină