Aflați din rândurile următoare cum să gătiți cea mai fragedă și delicioasă friptură pentru masa de Crăciun.
Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se pregătesc și ele pentru festiva masă de Crăciun. De pe aceasta nu poate să lipsească friptura de porc, care poate constitui un adevărat deliciu culinar dacă știm să o gătim corespunzător.
Află din rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a găti cea mai fragedă și gustoasă friptură de porc.
În cadrul unei emisiuni, cunoscuta vedetă de televiziune, Alina Laufer a dezvăluit rețeta după care gătește cea mai fragedă friptură.
„ Sunt câteva reguli pe care dacă le urmăm, garantat iese o friptură bună și suculentă. Poate fi făcută fie din ceafă, fie din spate .”, a spus vedeta.
Rețetă friptură de porc la cuptor
Citește și: La ce temperatură se coace carnea de porc. Cum gătești carnea pentru a avea cea mai fragedă friptură
Ingrediente:
Pentru a găti cea mai fragedă friptură de porc la cuptor avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 2,5/3 kg de spate sau ceafă de porc
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 2/3 mere
- căpățână de usturoi
- 400 ml apă
- 400 ml vin
- 50 g unt
- 2 lingurițe de amidon
- o linguriță paprika dulce
- sare, piper, cimbru uscat
- două foi de dafin
Citește și: Cu ce se mănâncă friptura de iepure. Care este secretul gospodinelor?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce tip de grăsime alegem pentru gătit. „Este pe primul loc”
Mod de preparare:
Citește și: Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume. Cum pregătești empanadas?
Citește și: 3 Rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola
Primul pas pe care trebuie să-l facem este să îndepărtăm foarte bine grăsimea de pe carne astfel încât să nu aibă un aspect și un gust grețos.
Apoi, condimentăm carnea cu sare din belșug și mixt de condimente. După ce condimentăm foarte bine friptura, o legăm cu sfoară astfel încât friptura să nu se dezintegreze. Spălăm bine legumele și merele pe care le adăugăm în tavă, alături de usturoi. Deasupra legumelor punem friptura.
„Condimentăm friptura și punem în tavă legumele de care avem nevoie pentru a face baza sosului.
După ce am pus în tavă legumele și friptura, adăugăm vinul și apa și o băgăm la cuptorul încins timp de un sfert de oră la o temperatură de aproximativ 220 de grade Celsius, fără să o acoperim.
După cele 20 de minute timp în care friptura a stat la cuptor la foc mare, scădem temperatura cuptorului la circa 170 de grade Celsius și acoperim friptura cu o folie de aluminium.
O lăsăm încă 45 de minute per kilogram.După ce trece timpul aferent la cuptor, scoatem tava, iar din legume facem un sos.Stoarcem bine toate legumele, degresăm și îl amestecăm la foc mic cu amidon până să îngroașă, iar apoi în adăugăm peste friptură.
Astfel, vom avea parte de cea mai gustoasă și fragedă friptură pe care am servit-o vreodată și cu siguranță ne vom surprinde invitații la masa de Crăciun.
Garnitură pentru friptura de porc
Citește și: Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie: friptură de pui și garnitură la cuptor!
Citește și: La ce temperatură se coace rulada de carne
Pentru că lângă friptură trebuie neapărat să existe și o garnitură, putem să optăm pentru cartofi la cuptor pe care îi fierbem mai întâi, iar apoi îi coacem la cuptor în untură pentru a le oferi un plus de savoare și a-i face să capete un aspect crocant.
De asemenea, putem să optăm pentru un mixt de murături sau o salată verde pe care să le servim alături de friptură.
De asemenea, dacă gătiți friptura după instrucțiunile de mai sus, aceasta poate fi servită și ca aperitiv după ce se răcește deoarece frăgezimea acesteia se păstrează, iar gustul va fi în continuare unul excepțional.