Friptură fragedă pentru masa de Crăciun

Friptură fragedă pentru masa de Crăciun

Aflați din rândurile următoare cum să gătiți cea mai fragedă și delicioasă friptură pentru masa de Crăciun.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se pregătesc și ele pentru festiva masă de Crăciun. De pe aceasta nu poate să lipsească friptura de porc, care poate constitui un adevărat deliciu culinar dacă știm să o gătim corespunzător.

Află din rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a găti cea mai fragedă și gustoasă friptură de porc.

În cadrul unei emisiuni, cunoscuta vedetă de televiziune, Alina Laufer a dezvăluit rețeta după care gătește cea mai fragedă friptură.

Sunt câteva reguli pe care dacă le urmăm, garantat iese o friptură bună și suculentă.

Poate fi făcută fie din ceafă, fie din spate .”, a spus vedeta.

Rețetă friptură de porc la cuptor

Citește și: La ce temperatură se coace carnea de porc. Cum gătești carnea pentru a avea cea mai fragedă friptură

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cea mai bună rețetă de BAIȚ pentru FRIPTURA de MIEL. "Consumul de carne de miel prea tânăr, poate crea neplăceri de ordin digestiv"

Ingrediente:

Pentru a găti cea mai fragedă friptură de porc la cuptor avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2,5/3 kg de spate sau ceafă de porc
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 2/3 mere
  • căpățână de usturoi
  • 400 ml apă
  • 400 ml vin
  • 50 g unt
  • 2 lingurițe de amidon
  • o linguriță paprika dulce
  • sare, piper, cimbru uscat
  • două foi de dafin

Citește și: Cu ce se mănâncă friptura de iepure. Care este secretul gospodinelor?

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Ce tip de grăsime alegem pentru gătit. „Este pe primul loc”

Mod de preparare:

Citește și: Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume. Cum pregătești empanadas?

[Sursa foto: pexels]

Citește și: 3 Rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola

Primul pas pe care trebuie să-l facem este să îndepărtăm foarte bine grăsimea de pe carne astfel încât să nu aibă un aspect și un gust grețos.

Apoi, condimentăm carnea cu sare din belșug și mixt de condimente. După ce condimentăm foarte bine friptura, o legăm cu sfoară astfel încât friptura să nu se dezintegreze. Spălăm bine legumele și merele pe care le adăugăm în tavă, alături de usturoi. Deasupra legumelor punem friptura. 

„Condimentăm friptura și punem în tavă legumele de care avem nevoie pentru a face baza sosului. Cu tot cu coajă, nu este cazul să le curățăm.”, a explicat Alina Laufer.

După ce am pus în tavă legumele și friptura, adăugăm vinul și apa și o băgăm la cuptorul încins timp de un sfert de oră la o temperatură de aproximativ 220 de grade Celsius, fără să o acoperim.

După cele 20 de minute timp în care friptura a stat la cuptor la foc mare, scădem temperatura cuptorului la circa 170 de grade Celsius și acoperim friptura cu o folie de aluminium. O lăsăm încă 45 de minute per kilogram.

Citește și: Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

După ce trece timpul aferent  la cuptor, scoatem tava, iar din legume facem un sos.Stoarcem bine toate legumele, degresăm și îl amestecăm la foc mic cu amidon până să îngroașă, iar apoi în adăugăm peste friptură.

Astfel, vom avea parte de cea mai gustoasă și fragedă friptură pe care am servit-o vreodată și cu siguranță ne vom surprinde invitații la masa de Crăciun.

Garnitură pentru friptura de porc

Citește și: Cum să gătești o tavă delicioasă pentru întreaga familie: friptură de pui și garnitură la cuptor!

[Sursa foto: pexels]

Citește și: La ce temperatură se coace rulada de carne

Pentru că lângă friptură trebuie neapărat să existe și o garnitură, putem să optăm pentru cartofi la cuptor pe care îi fierbem mai întâi, iar apoi îi coacem la cuptor în untură pentru a le oferi un plus de savoare și a-i face să capete un aspect crocant.

De asemenea, putem să optăm pentru un mixt de murături sau o salată verde pe care să le servim alături de friptură.

De asemenea, dacă gătiți friptura după instrucțiunile de mai sus, aceasta poate fi servită și ca aperitiv după ce se răcește deoarece frăgezimea acesteia se păstrează, iar gustul va fi în continuare unul excepțional.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cu ce merge friptura de vită

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină