Frișca de casă perfectă. Dezvăluirea ingredientului secret și trucul pentru o textură spumoasă și aromă delicioasă

Frișca de casă perfectă

Frișca de casă, 100% naturală, este mult mai bună decât cea gata preparată, pe care o găsiți în magazine. Noi vă învățăm cum să faceți acasă frișca și vă garantăm că nu o să o mai cumpărați niciodată din comerț.

În spatele acestui desert stă un ingredient secret și un truc care transformă această delicatesă în ceva cu adevărat special. Este timpul să dezvăluim secretul care adaugă o textură spumoasă și o aromă delicioasă la frișca ta de casă.

Întotdeauna, frișca naturală este făcută doar din smântână! Chiar dacă pe piață există foarte multe variante de frișcă vegetală sau lichidă, nu vă lăsați păcălite. Cel mai bine este să preparați dumneavoastră acasă o frișcă 100% naturală și sănătoasă. 

Frișca de casă, cea mai bună variantă

Citește și: Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete. Alege să îi surprinzi pe cei dragi!

Frișca de casă perfectă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Negresă cu cremă de brânză și zmeură. Un desert potrivit pentru o vizită surpriză!

Prăjiturile sau torturile cu frișcă sunt extrem de delicioase și în plus, au și un aspect spectaculos. Asta dacă folosiți frișcă naturală, pentru că cea din magazine se va lăsa și o să vă strice toată munca pe care ați depus-o. 

Așadar, nu mai folosiți frișcă vegetală, la cutie sau praf de frișcă la plicuri, pentru că acestea nu au nimic în comun cu adevărata frișcă. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Într-adevăr, acestea se bat imediat, nu există riscul să se taie și în plus, sunt și gata îndulcite. Cu toate acestea, acest tip de frișcă nu este altceva decât o spumă, plină de aer, și tocmai de aceea se și lasă. 

Frișca naturală va rămâne tare mai mult timp, exact ca o cremă. Dacă știți și cum să o bateți, vă garantăm că este imposibil să se taie. 

Trebuie doar să respectați câteva trucuri și să aveți puțină răbdare! 

Cum se prepară frișca 100% naturală

Frișca de casă perfectă [Sursa foto: freepik]

În primul rând, trebuie să știți ce fel de smântână să cumpărați. Aceasta trebuie să fie dulce și să aibă cât mai multă grăsime. Veți găsi în magazine smântână pentru frișcă, cu cel puțin 30% grăsime. Aceasta este ideală. 

Aveți însă grijă să nu cumpărați smântână pentru gătit, pentru că aceasta se folosește la sosuri, nu la frișcă. Smântâna pentru frișcă nu se găsește în frigiderele din magazine, așa că nu vă uitați acolo după ea. 

Marele avantaj al acestor cutiuțe cu smântână este că au un termen de valabilitate foarte mare, așa că le puteți folosi pentru mai mult timp. În plus, sunt și foarte ieftine, în jur de 5 lei cutia. 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Înainte de a prepara frișca, trebuie să țineți smântâna în frigider, pentru câteva ore. Frișca se bate cel mai bine într-un bol de sticlă, iar ustensilele pe care le folosiți trebuie să fie uscate. 

Țineți cont de ultimul sfat pentru o frișcă perfectă

Frișca de casă perfectă [Sursa foto: freepik]

Agitați foarte bine cutia cu smântână, după care o răsturnați în bol. Începeți să mixați la viteză mică, iar după ce se îngroașă puțin, măriți viteza treptat. 

În momentul în care vedeți că frișca s-a întărit, puteți adăuga zahărul și zahărul vanilat. Nu puneți niciodată zahăr tos în frișcă, pentru că aceasta se va înmuia! Folosiți doar zahăr pudră.

După ce puneți zahărul, mixați în continuare, la viteză mică. În doar câteva secunde, frișca va deveni tare și veți observa că nu mai cade de pe ustensilele mixerului. 

Nu bateți frișca mai mult decât este cazul, pentru că se va tăia! Zerul se va separa de componentele solide și veți obține unt. 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină