Sora buna a omletei, fritatta se face fie cap-coada pe aragaz, sub capac, la foc mic, fie se incepe pe aragaz si se termina in cuptor.
Aveti nevoie de: 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, tocati, 1 dovlecel mic, feliat subtire, 2-3 oua, 1 lingura patrunjel tocat, 2 linguri Parmesan ras, sare si piper dupa gust.
Infierbantati uleiul intr-o tigaie mica apoi adaugati usturoiul si feliile de dovlecel. Sotati cateva minute pana incep sa se inmoaie. Cat timp dovleceii se gatesc, amestecati ouale, patrunjelul, Parmesanul, sarea si piperul intr-un bol.
Acoperiti tigaia cu un capac si gatiti pana ouale par inchegate deasupra. Cu grija, intoarceti frittata pe partea cealalta (folositi-va de o farfurie daca va este mai usor) si mai gatiti 1-2 minute doar pana devine aurie. Intoarceti frittata pe o farfurie si mai radeti putin Parmesan deasupra.
Sursa, sursa foto: adihadean.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro