Vei avea ocazia ideala de a consuma ingrediente sanatoase, mai ales cand vei afla cat de benefice sunt pentru sanatate.
Mere
Adaugate in bauturi sau consumate ca atare, merele te vor ajuta sa scapi de constipatie, contin fibre (in special pectina) care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Sucul de mere este benefic pentru ficat, acidul malic dizolva calculii biliari. In plus, aceste fructe contin vitaminele A si C, dar si potasiu, calciu, fier si fosfor. Conform studiilor realizate pana in prezent, se pare ca un consum regulat poate reduce riscul de aparitie a unor boli grave, de la diabet si pana la boli de inima sau cancer.
Sfecla rosie
Sfecla curata sangele si ficatul, contine oxid de azot care relaxeaza arterele si vasele de sange si incurajeaza o buna circulatie. Numerosi fitonutrienti prezenti in sfecla rosie ii confera proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Betaina este de folos pentru digestie, dar si pentru a ajuta corpul sa lupte impotriva unor inflamatii si poate deci sa previna aparitia unor afectiuni cronice.
In plus, sfecla contine vitamine: A, B1, B2, B6 si C.
Morcovi
Beta-carotenul se regaseste in cantitati mari in morcov, substanta este un antioxidant care previne degenerarea celulara si incetineste imbatranirea prematura. Morcovii elimina toxinele acumulate la nivelul rinichilor si ajuta la producerea de colagen si potasiu, contin si un nivel ridicat de vitamina C. Alaturi de alte fructe si legume clasificate ca fiind antioxidante, pot reduce riscul de cancer sau boli cardiovasculare.
Telina
Frunzele de telina sau telina verde (Apio) sunt o sursa buna de vitamine (A, B1, B2, B6 si C), dar si de sodiu, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si aminoacizi esentiali. Leguma contine luteolina, ce are capacitatea de a reduce inflamatiile.
Sursa
Mere
Adaugate in bauturi sau consumate ca atare, merele te vor ajuta sa scapi de constipatie, contin fibre (in special pectina) care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Sucul de mere este benefic pentru ficat, acidul malic dizolva calculii biliari. In plus, aceste fructe contin vitaminele A si C, dar si potasiu, calciu, fier si fosfor. Conform studiilor realizate pana in prezent, se pare ca un consum regulat poate reduce riscul de aparitie a unor boli grave, de la diabet si pana la boli de inima sau cancer.
Sfecla rosie Sfecla curata sangele si ficatul, contine oxid de azot care relaxeaza arterele si vasele de sange si incurajeaza o buna circulatie.
Numerosi fitonutrienti prezenti in sfecla rosie ii confera proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Betaina este de folos pentru digestie, dar si pentru a ajuta corpul sa lupte impotriva unor inflamatii si poate deci sa previna aparitia unor afectiuni cronice. In plus, sfecla contine vitamine: A, B1, B2, B6 si C.
Morcovi Beta-carotenul se regaseste in cantitati mari in morcov, substanta este un antioxidant care previne degenerarea celulara si incetineste imbatranirea prematura.
Morcovii elimina toxinele acumulate la nivelul rinichilor si ajuta la producerea de colagen si potasiu, contin si un nivel ridicat de vitamina C. Alaturi de alte fructe si legume clasificate ca fiind antioxidante, pot reduce riscul de cancer sau boli cardiovasculare.
Telina Frunzele de telina sau telina verde (Apio) sunt o sursa buna de vitamine (A, B1, B2, B6 si C), dar si de sodiu, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si aminoacizi esentiali.
Leguma contine luteolina, ce are capacitatea de a reduce inflamatiile.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro