Fructele Goji – un ajutor important pentru dieta. Consuma-le cu incredere !

Fructele Goji – un ajutor important pentru dieta. Consuma-le cu incredere !
Fructele Goji – un ajutor important pentru dieta. Consuma-le cu incredere !

Nu exista alimente-minune care sa va ajute sa slabiti fara sa va schimbati obiceiurile alimentare, dar mai multe solutii naturiste stau acum la indemana cui vrea sa scape de cateva kilograme.

Un exemplu sunt fructele de goji.

La fel de bune cum sunt ca si ingrediente pentru cremele de fata, fructele de goji sunt si alimentele care te ajuta va ajuta sa ramaneti tineri, supli si sanatosi.

Fructele asiatice de culoare rosie, asemanatoare cu niste cirese mici si alungite si originare din Himalaya au o aroma dulce-amaruie si pana acum cativa ani erau complet necunoscute in Europa si America.

Medicina traditionala chineza si tibetana le foloseste pentru afectiuni ale ochilor si ale ficatului, pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si pentru echilibrarea sistemului imunitar.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Insa pentru cei care vor sa-si ajusteze silueta, aceste fructe sunt un concentrat de beneficii, cand sunt utilizate ca si supliment alimentar natural, pentru ca sunt pline de fibre care ajuta digestia si suplinesc cu succes nevoia de dulce.

Avantajele consumului de goji, chiar daca nu sunt foarte ieftine, este ca:

•    Stimuleaza imunitatea;
•    Ajuta digestia;
•    Scad nivelul de colesterol;
•    Sunt pline de substante nutritive;
•    Energizeaza organismul;
•    Ajuta la pastrarea masei musculare in perioada curelor de slabire;

Cercetarile din domeniu au confirmat faptul ca fructele goji au de 400 de ori mai multa vitamina C decat portocalele, iar nivelul antioxidantilor il depaseste pe cel al unor legume si fructe precum morcovul, ceapa, sfecla, spanacul, capsunile, murele, coacazele.

Indexul glicemic al fructelor de goji este foarte mic, in comparatie cu cel al altor alimente. De exemplu, goji are un IG de 29, in timp ce pepenele verde are un IG ridicat, de 72.

Goji reprezinta si o sursa buna de crom, mineral ce ajuta la pastrarea masei musculare in timpul unei diete.

Fructele Goji se consuma proaspete sau uscate, pot fi adaugate intr-un iaurt slab, se gasesc sub forma de suc in magazinele cu produse bio, pot fi adaugate in sosurile pentru pui si peste.

In magazinele de specialitate se gasesc ceaiuri pe baza de goji care de asemenea sunt foarte sanatoase pentru ca ajuta la drenaj si, de asemenea si la combaterea celulitei.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Care a fost trauma prin care a trecut Toni Grecu, atunci când era mic și ce a făcut pentru a depăși sărăcia acelor vremuri? "Eu, micuț fiind, m-am urcat să mă dau cu sania, dar zăpada era un pic afânată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

„Dacă ai sub 5.000 de euro pe lună, ești sărac!” Cristina Șișcanu, pusă la zid de internauți după declarațiile controversate despre pragul sărăciei în România

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies