Nu exista alimente-minune care sa va ajute sa slabiti fara sa va schimbati obiceiurile alimentare, dar mai multe solutii naturiste stau acum la indemana cui vrea sa scape de cateva kilograme.
Un exemplu sunt fructele de goji.
La fel de bune cum sunt ca si ingrediente pentru cremele de fata, fructele de goji sunt si alimentele care te ajuta va ajuta sa ramaneti tineri, supli si sanatosi.
Fructele asiatice de culoare rosie, asemanatoare cu niste cirese mici si alungite si originare din Himalaya au o aroma dulce-amaruie si pana acum cativa ani erau complet necunoscute in Europa si America.
Medicina traditionala chineza si tibetana le foloseste pentru afectiuni ale ochilor si ale ficatului, pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si pentru echilibrarea sistemului imunitar.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Insa pentru cei care vor sa-si ajusteze silueta, aceste fructe sunt un concentrat de beneficii, cand sunt utilizate ca si supliment alimentar natural, pentru ca sunt pline de fibre care ajuta digestia si suplinesc cu succes nevoia de dulce.
Avantajele consumului de goji, chiar daca nu sunt foarte ieftine, este ca:
• Stimuleaza imunitatea;
• Ajuta digestia;
• Scad nivelul de colesterol;
• Sunt pline de substante nutritive;
• Energizeaza organismul;
• Ajuta la pastrarea masei musculare in perioada curelor de slabire;
Cercetarile din domeniu au confirmat faptul ca fructele goji au de 400 de ori mai multa vitamina C decat portocalele, iar nivelul antioxidantilor il depaseste pe cel al unor legume si fructe precum morcovul, ceapa, sfecla, spanacul, capsunile, murele, coacazele.
Indexul glicemic al fructelor de goji este foarte mic, in comparatie cu cel al altor alimente. De exemplu, goji are un IG de 29, in timp ce pepenele verde are un IG ridicat, de 72.
Goji reprezinta si o sursa buna de crom, mineral ce ajuta la pastrarea masei musculare in timpul unei diete.
Fructele Goji se consuma proaspete sau uscate, pot fi adaugate intr-un iaurt slab, se gasesc sub forma de suc in magazinele cu produse bio, pot fi adaugate in sosurile pentru pui si peste.
Sursa: www.dcnews.ro