Bogat in substante nutritive, care au rol de a mentine buna functionare a organismului si de a preveni diferite afectiuni, este un fruct adorat de mai toata lumea.
Capsunile exista in peste 600 de varietati si difera prin gust, marime si textura, iar cel mai mare producator de capsuni este California, unde se produc anual circa doua miliarde de tone de capsuni.
O portie de 140 de grame de capsuni are doar 50 de calorii si circa 3 grame de fibre, majoritatea solubile, ceea ce face din aceste fructe aliati imbatabili contra kilogramelor in plus.
Intaresc imunitatea- datorita continutului crescut de vitamina C (o portie are 100% vitamina C din doza zilnica recomandata), care protejeaza organismul de infectii. Capsunile sunt recomandate indeosebi primavara, atunci cand temperaturile oscileaza si exista riscul crescut de viroze respiratorii, insa cum acestea nu se gasesc in forma proaspata decat spre sfarsitul lunii mai, putem sa dam o raita la supermarket pentru o portie de capsuni congelate.
Previn bolile de inima- nu degeaba au capsunile forma dragostei! Flavonoidele si antioxidantii care se regasesc din belsug in capsuni au rolul de a preveni acumularea de colesterol pe vasele de sange, care pot obstructiona circulatia sanguina. De asemenea, aceste substante au proprietati antiinflamatorii care au efect miraculos in ameliorarea simptomelor de gastrita.
Citeste mai multe aici.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro