Fructul minune care scade tensiunea si previne cancerul!

Fructul minune care scade tensiunea si previne cancerul!
Fructul minune care scade tensiunea si previne cancerul!

Avocado este un fruct cu multiple proprietati pentru organism, despre care se spune ca este unul dintre cele mai hranitoare din lume, ce contine grasimi, vitamine, minerale si fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin si care se digera repede.

Este o sursa bogata in vitamina E, potasiu, vitamine din grupul B, vitamina K, acidul folic, vitamina C si fibre.

Contine mai mult potasiu decat bananele. In plus, mai contine mici cantitati de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A. Acest fruct contine grasimi mononesaturate, care dau o senzatie de satietate de lunga durata si “invata” organismul cum sa transforme grasimea in energie. In plus, avocado contine L-carnitina, un aminoacid care contribuie la realizarea acestui proces.

Il putem consuma ca atare sau il putem adauga in salate, sosuri, pasta, in amestecuri de fructe dar si in alte preparate. Pulpa sa are o textura cremoasa, ce poate fi combinata usor cu diverse alte ingrediente. Nutrientii din avocado se pot oxida destul de repede dupa decojire, dar daca se adauga zeama de lamaie viata lor se prelungeste semnificativ.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Studii recente arata ca fructele de avocado incluse intr-un regim alimentar sanatos reduc nivelul colesterolului de tip LDL (lipoproteine

cu densitate scazuta), reduc semnificativ nivelul colesterolului total si nivelul trigliceridelor sanguine cu pana la 20%.

Potasiul este un nutrient de care majoritatea oamenilor duc lipsa. Acesta ajuta la mentinerea activitatii electrice la nivel celular si participa la diverse functii importante. Fructele de avocado sunt o sursa generoasa de potasiu, prin care contribuie la reducerea tensiunii arteriale, un factor major de risc pentru infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si insuficienta renala.

Este plin de acizi grasi nesaturati, benefici pentru inima. Majoritatea grasimilor din fruct sunt reprezentate de acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este, de asemenea, principalul component al uleiului de masline, considerat a fi artizanul unora dintre efectele sale benefice. Acidul oleic a fost asociat cu reducerea inflamatiei in corp si s-a dovedit a avea o influenta pozitiva asupra unor gene legate de cancer.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies