Fructul minune care scade tensiunea si previne cancerul!

Fructul minune care scade tensiunea si previne cancerul!

Avocado este un fruct cu multiple proprietati pentru organism, despre care se spune ca este unul dintre cele mai hranitoare din lume, ce contine grasimi, vitamine, minerale si fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin si care se digera repede.

Este o sursa bogata in vitamina E, potasiu, vitamine din grupul B, vitamina K, acidul folic, vitamina C si fibre.

Contine mai mult potasiu decat bananele. In plus, mai contine mici cantitati de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A. Acest fruct contine grasimi mononesaturate, care dau o senzatie de satietate de lunga durata si “invata” organismul cum sa transforme grasimea in energie. In plus, avocado contine L-carnitina, un aminoacid care contribuie la realizarea acestui proces.

Il putem consuma ca atare sau il putem adauga in salate, sosuri, pasta, in amestecuri de fructe dar si in alte preparate. Pulpa sa are o textura cremoasa, ce poate fi combinata usor cu diverse alte ingrediente. Nutrientii din avocado se pot oxida destul de repede dupa decojire, dar daca se adauga zeama de lamaie viata lor se prelungeste semnificativ.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Studii recente arata ca fructele de avocado incluse intr-un regim alimentar sanatos reduc nivelul colesterolului de tip

LDL (lipoproteine cu densitate scazuta), reduc semnificativ nivelul colesterolului total si nivelul trigliceridelor sanguine cu pana la 20%.

Potasiul este un nutrient de care majoritatea oamenilor duc lipsa. Acesta ajuta la mentinerea activitatii electrice la nivel celular si participa la diverse functii importante. Fructele de avocado sunt o sursa generoasa de potasiu, prin care contribuie la reducerea tensiunii arteriale, un factor major de risc pentru infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si insuficienta renala.

Este plin de acizi grasi nesaturati, benefici pentru inima. Majoritatea grasimilor din fruct sunt reprezentate de acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este, de asemenea, principalul component al uleiului de masline, considerat a fi artizanul unora dintre efectele sale benefice. Acidul oleic a fost asociat cu reducerea inflamatiei in corp si s-a dovedit a avea o influenta pozitiva asupra unor gene legate de cancer.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte