Avocado este un fruct cu multiple proprietati pentru organism, despre care se spune ca este unul dintre cele mai hranitoare din lume, ce contine grasimi, vitamine, minerale si fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin si care se digera repede.
Este o sursa bogata in vitamina E, potasiu, vitamine din grupul B, vitamina K, acidul folic, vitamina C si fibre.
Contine mai mult potasiu decat bananele. In plus, mai contine mici cantitati de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A. Acest fruct contine grasimi mononesaturate, care dau o senzatie de satietate de lunga durata si “invata” organismul cum sa transforme grasimea in energie. In plus, avocado contine L-carnitina, un aminoacid care contribuie la realizarea acestui proces.
Il putem consuma ca atare sau il putem adauga in salate, sosuri, pasta, in amestecuri de fructe dar si in alte preparate. Pulpa sa are o textura cremoasa, ce poate fi combinata usor cu diverse alte ingrediente. Nutrientii din avocado se pot oxida destul de repede dupa decojire, dar daca se adauga zeama de lamaie viata lor se prelungeste semnificativ.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Studii recente arata ca fructele de avocado incluse intr-un regim alimentar sanatos reduc nivelul colesterolului de tip
Potasiul este un nutrient de care majoritatea oamenilor duc lipsa. Acesta ajuta la mentinerea activitatii electrice la nivel celular si participa la diverse functii importante. Fructele de avocado sunt o sursa generoasa de potasiu, prin care contribuie la reducerea tensiunii arteriale, un factor major de risc pentru infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si insuficienta renala.
Este plin de acizi grasi nesaturati, benefici pentru inima. Majoritatea grasimilor din fruct sunt reprezentate de acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este, de asemenea, principalul component al uleiului de masline, considerat a fi artizanul unora dintre efectele sale benefice. Acidul oleic a fost asociat cu reducerea inflamatiei in corp si s-a dovedit a avea o influenta pozitiva asupra unor gene legate de cancer.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro