Frumusete cu namol! Uite ce trebuie sa faci pentru corpul tau!

Frumusete cu namol! Uite ce trebuie sa faci pentru corpul tau!
Frumusete cu namol! Uite ce trebuie sa faci pentru corpul tau!

In cosmetica, extractul purificat din namoluri se foloseste in prepararea produselor pentru ingrijirea pielii fetei si a corpului, in produse speciale pentru bai.

 

Masca pe baza de namol are ca principal efect uscarea si degresarea pielii. Preparatul permite revenirea culorii sanatoase a pielii, regleaza tonusul muschilor si netezeste ridurile. Celulele se dilata, imbunatatindu-se circulatia sangelui si a limfei, metabolismul substantelor, troficitatea tesuturilor, respiratia tisulara, accelerandu-se procesele oxidative si regeneratoare de la nivelul pielii. Pielea devine elastica si catifelata. Sub actiunea mastilor se atenueaza si se resorb cicatricele.  Namolurile se recomanda in caz de: ten gras, seboree, cosuri, piele ofilita si flasca (a fetei si gitului), cicatrice cheloidale, sechele ale unor arsuri, alopecie, profilaxia imbatranirii premature a pielii fetei, gitului, pieptului, celulita.
Masca pe baza de namol are un deosebit efect si asupra radacinii parului, intarindu-l si accelerandu-i cresterea.  Contraindicatii: dermatita, micoze, acnee rozacee, hemangioame. Daca namolul se aplica pe o piele cu ulceratii, fistule, la urmatoarea sedinta, se inlocuieste cu altul proaspat.
Namolul adus din lac pentru tratament la domiciliu trebuie pus intr-un vas de lemn, de exemplu un butoias, dezinfectat cu o solutie de 3% cloramina si spalat cu apa fierbinte.
Nu se pastreaza mai mult de sase luni. Namolul trebuie acoperit cu sare de mare sau sare obisnuita fiarta.
Sursa: Efemeride.ro

Masca pe baza de namol are ca principal efect uscarea si degresarea pielii. Preparatul permite revenirea culorii sanatoase a pielii, regleaza tonusul muschilor si netezeste ridurile. Celulele se dilata, imbunatatindu-se circulatia sangelui si a limfei, metabolismul substantelor, troficitatea tesuturilor, respiratia tisulara, accelerandu-se procesele oxidative si regeneratoare de la nivelul pielii.

Pielea devine elastica si catifelata. Sub actiunea mastilor se atenueaza si se resorb cicatricele.  Namolurile se recomanda in caz de: ten gras, seboree, cosuri, piele ofilita si flasca (a fetei si gitului), cicatrice cheloidale, sechele ale unor arsuri, alopecie, profilaxia imbatranirii premature a pielii fetei, gitului, pieptului, celulita. Masca pe baza de namol are un deosebit efect si asupra radacinii parului, intarindu-l si accelerandu-i cresterea.  Contraindicatii: dermatita, micoze, acnee rozacee, hemangioame.
Daca namolul se aplica pe o piele cu ulceratii, fistule, la urmatoarea sedinta, se inlocuieste cu altul proaspat.

Namolul adus din lac pentru tratament la domiciliu trebuie pus intr-un vas de lemn, de exemplu un butoias, dezinfectat cu o solutie de 3% cloramina si spalat cu apa fierbinte. Nu se pastreaza mai mult de sase luni. Namolul trebuie acoperit cu sare de mare sau sare obisnuita fiarta.

Sursa: Efemeride.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Ruxandrei, nora Larisei Uță, pentru soacra ei: „Soțul meu a făcut tot ce e necesar, la schimb a primit doar palme”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies