Află care sunt alimentele bogate în colagen pe care trebuie să le consumi pentru frumusețea tenului tău.
Frumusețea exterioară vine, de cele mai multe ori, din interiorul nostru, și nu doar din suflet, așa cum suntem convinși că este, ci și din alimentele care ajută, prin structura lor, să mențină pielea sănătoasă și hidratată.
Dacă îți ajuți tenul cu diferite tratamente și medicamente, dar, cu toate acestea, nu observi îmbunătățiri, atunci trebuie să verifici dacă alimentele consumate de tine sunt cele potrivite pentru o piele sănătoasă și luminoasă.
Colagenul joacă un rol foarte important în construirea diverselor părți ale corpului, cum ar fi părul, unghiile, dinții sau pielea, așa că un deficit al acestuia îți poate aduce probleme pe termen lung cu articulațiile, căderea părului, spargerea dinților sau apariția ridurilor premature.
Iată 10 alimente pe care ar trebui să le introduce treptat în mesele tale:
Bulionul de oase
Citește și: Bucurie în farfurie. 12 alimente care sunt adevărate remedii împotriva depresiei și anxietății
Bulionul de oase poate fi o incredibilă alagere atunci când vine vorba de aportul de colagen necesar organismului.
Prepararea acestuia presupune fierberea oaselor în apă și extragerea colagenului din interiorul lor. Acesta poate fi și aromatizat după gust.
Bulionul de oase este bogat în nutrienți necesari organismului, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor, colagenm glucozamină, condroitină, aminoacizi și diferiți alți compuși.
Peștele
Peștii sunt bogați în colagen în anumite părți ale corpului, cum ar fi solzii capului și globii oculari, iar oamenii de știință au făcut descoperirea cum că o mare parte din colagen poate fi extrasă și din pielea lor.
Cu alte cuvinte, peștele este o sursă importantă de colagen, de care organismul tău are nevoie. Printre peștii cu o mare concentrație de colagen se află somonul și tonul.
Fructele de pădure
Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, aminoacizi necesari corpului și mai ales colagen, iar afinele reprezintă principala sursă de toate acestea pentru tine.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Nu doar că sunt delicioase și pot fi integrate în mic dejun, deserturi și gustări, ci ele sunt bogate și în vitamina C, care joacă un rol important în producerea de colagen.
Spre deosebire de celelalte vitamine,cum ar fi B-urile, produse în mod normal de organism, vitamina C nu este produsă de coprul uman, așa că este necesară suplimentarea ei prin diferite alimente sau suplimente alimentare.
Bomboanele gumate
Vitamina C, necesară producerii de colagen, poate fi întâlnită și în bomboanele gumate, deși poate nu pare cea mai sănătoasă metodă, din cauza zaharurilor adăugate.
Bomboanele gumate sunt făcute din gelatină derivată parțial din colagen hidrolizat, însă nu toate bomboanele de acest tip provin din surse animale.
Pentru a fi siguri de ceea ce consumați, îndreptați-vă către alternativele vegane.
Carnea de pui
Carnea de pui este o populară sursă pentru suplimentele de colagen din organism, prin cantitatea substanțială de țesut găsit în acest animal.
Specialiștii au descoperit că cele mai importante surse de colagen dintr-un pui sunt întâlnite la nivelul gâtului și cartilajului.
Usturoiul
În afară de condimentul mult iubit pentru cartofii prăjiți sau alte mâncăruri, usturoiul ajută la creșterea producției de colagen și ajută la prevenirea artritei.
Conținutul ridicat de sulf pe care îl conține și care se descopune în organism face necesară stimularea colagenului de la nivelul pielii și oaselor.
Dacă erai deja iubitor de usturoi, nu ezita să îl incorporezi în cât mai multe mâncăruri de zi cu zi.
Broccoli
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
O altă sursă necesară de vitamina C, stimulatoare a producerii de colagen, este broccoli.
Fie că alegeți să îl consumați crud sau gatit, acesta oferă cantitatea zilnică recomandată a vitaminei C, iar combinația alimentară poate fi făcută cu un alt aliment bogat în aceeași vitamină, din lista de mai sus, cum ar fi carnea albă de pui.
Sucul de Aloe Vera
Planta de Aloe Vera este cunoscută, în mod obișnuit, datorită proprietăților sale asupra pielii și a efectelor calmante asupra anumitor tipuri de arsură, în special cele provocate de soare.
Sucul de Aloe Vera poate aduce un aport de vitamine asupra tenului și organismului, această plantă minune fiind bogată în colagen, care contribuie ca o barieră asupra reținerii umidițății. Totodată, ajută la elasticitate și luminozitatea pielii.
Ouăle
Ouăle reprezintă o sursă importantă și valoroasă de nutrienți atunci când vine vorba de producerea de colagen. Ouăle sunt bogate în aminoacizi esențiali, glicină și prolină, care joacă un rol semnificativ în sintetizarea colagenului și construirea lui.
Ouăle susțin sănătatea oaselor și mușchilor pielii, mai ales dacă este consumat albușul acestora.
Verdețurile cu frunze
Verdețurile cu frunze, precum varza verde sau spanacul, sunt cunoscute pentru o alimentație sănătoasă.
Acestea pot contribui, de altfel, și la aportul necesar de vitamine importante pentru corp, datorită clorofilei, cea reasponsabilă de verdele aprins din frunză, care are proprietăți antioxidante.
Studiile au arătat că prin consumarea acestor verdețuri, vă puteți îmbunătăți aspectul general al pielii.
Acestea sunt cele 10 alimente de care ai nevoie în fiecare zi pentru sursele necesare de vitamina C și colagen din coprul tău.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.