Frumusețe din interior. Top 10 alimente bogate în colagen care revoluționează îngrijirea pielii, ghidul complet pentru o piele radiantă și tonică

Frumusețe din interior. Top 10 alimente bogate în colagen care revoluționează îngrijirea pielii, ghidul complet pentru o piele radiantă și tonică
Frumusețe din interior. Top 10 alimente bogate în colagen care revoluționează îngrijirea pielii, ghidul complet pentru o piele radiantă și tonică

Află care sunt alimentele bogate în colagen pe care trebuie să le consumi pentru frumusețea tenului tău.

Frumusețea exterioară vine, de cele mai multe ori, din interiorul nostru, și nu doar din suflet, așa cum suntem convinși că este, ci și din alimentele care ajută, prin structura lor, să mențină pielea sănătoasă și hidratată.

Dacă îți ajuți tenul cu diferite tratamente și medicamente, dar, cu toate acestea, nu observi îmbunătățiri, atunci trebuie să verifici dacă alimentele consumate de tine sunt cele potrivite pentru o piele sănătoasă și luminoasă.

Colagenul joacă un rol foarte important în construirea diverselor părți ale corpului, cum ar fi părul, unghiile, dinții sau pielea, așa că un deficit al acestuia îți poate aduce probleme pe termen lung cu articulațiile, căderea părului, spargerea dinților sau apariția ridurilor premature.

Iată 10 alimente pe care ar trebui să le introduce treptat în mesele tale:

Bulionul de oase

Citește și: Sucul de struguri, băutura naturală ce are efecte miraculoase asupra pielii! Trucul de care toate femeile au nevoie, pentru un ten strălucitor

Bulion de oase, sursă de colagen
Bulion de oase, sursă de colagen[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bucurie în farfurie. 12 alimente care sunt adevărate remedii împotriva depresiei și anxietății

Bulionul de oase poate fi o incredibilă alagere atunci când vine vorba de aportul de colagen necesar organismului.

Prepararea acestuia presupune fierberea oaselor în apă și extragerea colagenului din interiorul lor. Acesta poate fi și aromatizat după gust.

Bulionul de oase este bogat în nutrienți necesari organismului, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor, colagenm glucozamină, condroitină, aminoacizi și diferiți alți compuși.

Peștele

Pește-sursă de colagen
Pește-sursă de colagen[Sursa foto: freepik]

Peștii sunt bogați în colagen în anumite părți ale corpului, cum ar fi solzii capului și globii oculari, iar oamenii de știință au făcut descoperirea cum că o mare parte din colagen poate fi extrasă și din pielea lor.

Cu alte cuvinte, peștele este o sursă importantă de colagen, de care organismul tău are nevoie. Printre peștii cu o mare concentrație de colagen se află somonul și tonul.

Fructele de pădure

Fructele de pădure, bogate în antioxidanți
Fructele de pădure, bogate în antioxidanți[Sursa foto: freepik]

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, aminoacizi necesari corpului și mai ales colagen, iar afinele reprezintă principala sursă de toate acestea pentru tine.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Nu doar că sunt delicioase și pot fi integrate în mic dejun, deserturi și gustări, ci ele sunt bogate și în vitamina C, care joacă un rol important în producerea de colagen.

Spre deosebire de celelalte vitamine,cum ar fi B-urile, produse în mod normal de organism, vitamina C nu este produsă de coprul uman, așa că este necesară suplimentarea ei prin diferite alimente sau suplimente alimentare.

Bomboanele gumate

Bomboane gumate bogate in colagen
Bomboane gumate bogate in colagen[Sursa foto: freepik]

Vitamina C, necesară producerii de colagen, poate fi întâlnită și în bomboanele gumate, deși poate nu pare cea mai sănătoasă metodă, din cauza zaharurilor adăugate.

Bomboanele gumate sunt făcute din gelatină derivată parțial din colagen hidrolizat, însă nu toate bomboanele de acest tip provin din surse animale.

Pentru a fi siguri de ceea ce consumați, îndreptați-vă către alternativele vegane.

Carnea de pui

Carnea albă, sursă de colagen
Carnea albă, sursă de colagen[Sursa foto: freepik]

Carnea de pui  este o populară sursă pentru suplimentele de colagen din organism, prin cantitatea substanțială de țesut găsit în acest animal.

Specialiștii au descoperit că cele mai importante surse de colagen dintr-un pui sunt întâlnite la nivelul gâtului și cartilajului.

Usturoiul

Usturoi, bogat în colagen
Usturoi, bogat în colagen[Sursa foto: freepik]

În afară de condimentul mult iubit pentru cartofii prăjiți sau alte mâncăruri,  usturoiul ajută la creșterea producției de colagen și ajută la prevenirea artritei.

Conținutul ridicat de sulf pe care îl conține și care se descopune în organism face necesară stimularea colagenului de la nivelul pielii și oaselor.

Dacă erai deja iubitor de usturoi, nu ezita să îl incorporezi în cât mai multe mâncăruri de zi cu zi.

Broccoli

Broccoli, bogat în vitamina C
Broccoli, bogat în vitamina C[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

O altă sursă necesară de vitamina C, stimulatoare a producerii de colagen, este broccoli.

Fie că alegeți să îl consumați crud sau gatit, acesta oferă cantitatea zilnică recomandată a vitaminei C, iar combinația alimentară poate fi făcută cu un alt aliment bogat în aceeași vitamină, din lista de mai sus, cum ar fi carnea albă de pui.

Sucul de Aloe Vera

Suc de aloe vera, vitamina C
Suc de aloe vera, vitamina C[Sursa foto: freepik]

Planta de Aloe Vera este cunoscută, în mod obișnuit, datorită proprietăților sale asupra pielii și a efectelor calmante asupra anumitor tipuri de arsură, în special cele provocate de soare.

Sucul de Aloe Vera poate aduce un aport de vitamine asupra tenului și organismului, această plantă minune fiind bogată în colagen, care contribuie ca o barieră asupra reținerii umidițății. Totodată, ajută la elasticitate și luminozitatea pielii.

Ouăle

Ouă, bogate in colagen
Ouă, bogate in colagen[Sursa foto: freepik]

Ouăle reprezintă o sursă importantă și valoroasă de nutrienți atunci când vine vorba de producerea de colagen. Ouăle sunt bogate în aminoacizi esențiali, glicină și prolină, care joacă un rol semnificativ în sintetizarea colagenului și construirea lui.

Ouăle susțin sănătatea oaselor și mușchilor pielii, mai ales dacă este consumat albușul acestora.

Verdețurile cu frunze

Spanacul și varza verde, bogate în nutrienți
Spanacul și varza verde, bogate în nutrienți[Sursa foto: freepik]

Verdețurile cu frunze, precum varza verde sau spanacul, sunt cunoscute pentru o alimentație sănătoasă.

Acestea pot contribui, de altfel, și la aportul necesar de vitamine importante pentru corp, datorită clorofilei, cea reasponsabilă de verdele aprins din frunză, care are proprietăți antioxidante.

Studiile au arătat că prin consumarea acestor verdețuri, vă puteți îmbunătăți aspectul general al pielii.

Acestea sunt cele 10 alimente de care ai nevoie în fiecare zi pentru sursele necesare de vitamina C și colagen din coprul tău.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Piele frumoasă, fericire continuă. Cum să alegi uleiurile potrivite pentru acnee, riduri și piele sensibilă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies