Probioticele pot reduce inflamatia si hipersensibilitatea digestiva cauzata de alergiile alimentare.
Iaurtul, kefirul, brânza proaspata de vaci, formulele pentru bebelusi sunt doar câteva exemple de alimente bogate in probiotice.
Lygia Alexandrescu a spus ca nu trebuie uitate beneficiile probioticelor in ceea ce priveste frumusetea, prin actiunea lor impotriva constipatiei, ajutând la eliminarea deseurilor si a toxinelor din corp.
"Ingerarea acestor microorganisme poate fi facuta atât prin aport de alimente, cât si de suplimente, iar scopul acesteia poate fi preventiv sau de tratare. Asadar un pahar cu iaurt proaspat (fara aport de zahar, fructe, cereale, seminte sau alte insertii) poate fi consumat pentru perioade lungi de timp, fie pentru o dieta echilibrata, fie pentru a trata o diaree rezultata din diverse motive: stres, consum de antibiotice, infectii, etc. Exista persoane care, desi manifesta o intoleranta la lactoza, pot consuma iaurt deoarece lactoza (sau zaharul din lapte) fermenteaza si este transformat in acid lactic in iaurt, chiar sub actiunea probioticelor. In schimb persoanele alergice la proteinele din lapte, nu pot consuma nici iaurt si atunci suplimentarea cu probiotice este solutia cea mai simpla", a explicat pentru sursa citata nutritionistul.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro