Frunzele de maslin ajuta la prevenirea infarctului, a diabetului si a bolii Alzheimer! Iata cum le poti folosi

Frunzele de maslin ajuta la prevenirea infarctului, a diabetului si a bolii Alzheimer! Iata cum le poti folosi
Frunzele de maslin ajuta la prevenirea infarctului, a diabetului si a bolii Alzheimer! Iata cum le poti folosi

Cat de sanatos este uleiul de masline stim cu totii. Dar stiati ca una dintre cele mai sanatoase parti ale maslinului sunt de fapt frunzele?

Multe studii clinice privind frunzele de maslin au dus la rezultate spectaculoase. S-a dovedit ca extractul din frunze de maslin micsoreaza tensiunea, previne Alzheimer-ul si diabetul si creste energia. Frunzele de maslin au fost folosite in medicina de pe vremea faraonilor in vechiul Egipt, iar studii medicale recente vor sa readuca in atentie proprietatile frunzei de maslin. In anii 1800 s-a descoperit ca frunzele de maslin au efecte in calmarea febrei si mai tarziu, in tratarea malariei.

Oamenii de stiinta au descoperit ca magia frunzelor de maslin este data de o componenta unica, numita oleuropeina, care a fost extrasa prima oara din frunze la inceputul anilor 1900. In 1962, un cercetator din Italia a descoperit ca oleuropeina poate scadea presiunea sangelui. Oleuropeina are efect si in combaterea mai multor virusi sau retrovirusi. Avand in vedere proprietatile antivirale si antibacteriene ale oleuropeinei, aceasta este folosita pentru tratarea candidei, meningitei, encefalitei, gripei, herpesului, hepatitei B, pneumoniei, racelilor comune, virusului Epstein-Barr, zonei zoster, malariei, febrei dengue, oboselii cornice, gonoreei, tuberculozei, diareei severe, infectiilor tractului urinar, infectiilor dentare si sida.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Un alt beneficiu major al extractului din frunze de maslin este ca protejeaza inima de acccidente coronare, prin imbunatatirea fluxului de sange si protejarea vaselor de sange. Luat pentru o perioada lunga de timp, extractul a dus la micsorarea aterosclerozei. Toate beneficiile extractului dar si ale maslinului in general, au dus la cresterea interesului pentru dieta mediteraneeana.

Grecia are una dintre cele mai scazute rate a bolilor de inima de pe planeta. Adaugarea in dieta a uleiului de masline este minunata pentru sanatatea dumneavoastra, dar adaugarea extractului de frunze de maslin este o cale foarte buna de a creste starea de sanatate la niveluri la care nici nu va asteptati. Frunzele de maslin se pot gasi sub forma de capsule, ca ulei sau chiar ca frunze intregi.

 Puteti face un ceai folosind extract de frunze de maslin si miere sau, mai simplu, puneti pe limba cateva picaturi de extract.

sursa: buynongmoseeds.com



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies