Fumătorii- predispuși la infectarea cu coronavirus COVID-19. Trebuie să renunți chiar acum!

fumătorii, coronavirus, COVID-19,  fumătorii predispuși coronavirus, fumători coronavirus
fumătorii, coronavirus, COVID-19, fumătorii predispuși coronavirus, fumători coronavirus

Un nou studiu relevă că în cazul infectării cu COVID-19, fumătorii sunt mai predispuși la agravarea simptomelor.

British Medical Journal a publicat un nou studiu, care demonstrează că fumătorii sunt mai predispuși la agravarea simptomelor COVID-19. Mai mult decât atât, persoanele care au acest viciu, pot ajunge la terapie intensivă sau pot avea nevoie de asistență în cazul respirației, de trei ori mai des decât nefumătorii.

Citeste si: Informații oficiale: alte 143 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 576 în România

Virusul COVID-19, cunoscut drept SARS-CoV-2, se instalează la nivelul sistemului pulmonar, acolo unde celulele prezente în mucoasă sau în alveolele pulmonare, au un nivel mai ridicat de ACE-2, care reprezintă calea prin care virusul infectează.

De asemenea, dacă până acum s-au repetat î nenumărate rânduri importanța spălatului pe mâini și a izolării la domiciliu, autorii studiului explică faptul că fumatul este un obicei total nesănătos în general, dar în această perioadă ar trebui să renunțăm la el, mai mult ca oricând.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

fumătorii, coronavirus, COVID-19, fumătorii predispuși coronavirus, fumători coronavirus
fumătorii, coronavirus, COVID-19, fumătorii predispuși coronavirus, fumători coronavirus

Citeste si: În 48 de ore vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe

12,4% dintre fumători au manifestat simptome grave, față de 4,7% dintre nefumători

Conform studiului realizat de British Medical Journal, din o mie de cazuri de coronavirus COVID-19 analizate în China, 12,4% dintre fumătorii infectați cu acest virus au ajuns la terapie intensivă, au avut nevoie de ventilație artificială sau chiar

au murit, în timp ce, în cazul nefumătorilor, doar 4,7% dintre persoanele identificate au prezentat agravarea simptomelor. Deocamdată, autorii studiului nu își explică de ce există o diferență atât de mare între cele două grupuri.

Conform unei teorii, susținută pe alte tulpini de virusuri respiratorii, este foarte probabil ca fumătorii să fie mai vulnerabili în fața oricărui virus, precum și să dezvolte simptome mult mai grave, față de nefumători.

De asemenea, un motiv posibil pentru care aceștia pot dezvolta probleme mult mai rapid, este atingerea repetată a feței sau a capătului de țigară, plasat apoi în contact cu mucoasa cavității bucale.

Citeste si: Coronavirus România. Cum arată declarația de proprie răspundere cu care poți ieși din casă în această perioadă



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

În China au început primele testări ale unui vaccin împotriva coronavirus

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies