Functioneaza pauza intr-o relatie?

Functioneaza pauza intr-o relatie?
Functioneaza pauza intr-o relatie?

Cand cineva iti cere o pauza, deseori se refera la a cere o separare temporara. Este ceva ce se poate intampla intr-o relatie.

Functioneaza pauza intr-o relatie? Cand cineva iti cere o pauza, deseori se refera la a cere o separare temporara. Este ceva ce se poate intampla intr-o relatie, in special cand cei doi parteneri considera ca se afla intr-un moment de impas si au nevoie de timp individual sa isi revizuiasca relatia si sa se calmeze de la conflictele care au generat impasul. Motivele pentru care se opteaza pentru o pauza pot varia insa, deseori, scopul ramane acelasi si anume dorinta de a reveni in angajament cu mai multa pasiune.

Intrebarea este: oare chiar functioneaza pauzele in relatie?

Functioneaza pauza intr-o relatie?
Functioneaza pauza intr-o relatie?[Sursa foto: PixaBay]

Adevarul este ca fiecare cuplu este diferit si orice relatie poate sa treaca printr-un moment de impas, un moment greu de gestionat. Unele cupluri considera normal ca relatie sa oscileze inainte si inapoi, in timp ce pentru alte cupluri o pauza temporara se poate transforma intr-o despartire permanenta.

Functioneaza pauza in relatie?

Orice cuplu ar trebui sa inteleaga in prima faza daca a urma un asemenea drum va ajuta la rezolvarea problemelor ori va va face si mai mult sa suferiti. Comunicarea este cheia si motivele care genereaza aceasta indepartare ar trebui discutate. Ganditi-va ce puteti face pentru ca aceasta pauza sa fie o experienta utila.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Trebuie cunoscut insa ca o relatie sanatoasa implica un echilibru intre diferitele grade de distanta, mentinand totusi contactul. Nu trebuie neaparat interpretat drept un act lipsit de iubire a lua distanta fata de persoana iubita. Insa folosirea ingenioasa a apropierii si a distantei este o parte importanta a intimitatii.

De cata distanta este nevoie intr-o relatie

Cand o relatie functioneaza bine, cei doi implicati pot varia constant distanta dintre ei, fara sa ii afecteze in mod negative.

O cantitate potrivita de distanta este cea care optimizeaza dragostea si intimitatea intre cei doi parteneri, minimizand in acelasi timp raul care ar putea genera din acest aspect. De obicei, dupa o pauza, partenerii tind sa se reintoarca la cel iubit cu forte proaspete. Acest proces de despartire le permite sa petreaca timp singuri si sa se descopere pe sine, urmarindu-si astfel obiectivele personale. Cand se simt pregatiti sa se angajeze din nou in relatie, de obicei o fac cu noi experiente si abilitati care ajuta relatia sa functioneze mai bine.
 

Functioneaza pauza intr-o relatie?
Functioneaza pauza intr-o relatie?[Sursa foto: PixaBay]

Un asemenea tipar insa este posibil sa nu aiba rezultatul scontat, ci doar sa genereze traume, daca un partener se simte abandonat de celalalt. Conexiunile care se construiesc sunt astfel conexiuni defectuoase, cu implicari emotionale negative si pot duce pana in punctul in care relatia dintre cei doi este disfunctionala. Daca nu este folosita corespunzator, aceasta strategie nu va fi utila ci dimpotriva, va face rau.

Cheia este s ava asigurati ca luati o pauza din motivele corecte, sa stabiliti reguli de baza clare si sa folositi timpul individual cu intelepciune, astfel incat sa obtineti claritate.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tu ce parere ai: functioneaza pauza intr-o relatie?

Citeste si: OARE ultimatumul o idee buna in relatia de cuplu? “Daca nu ma ceri in casatorie, ne despartim.”

Citeste si: Ce obiceiuri să schimbi când simți că viaț trece pe lângă tine



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies