Fursecurile cu glazură se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de fursecuri cu glazură.
Rețetă de Fursecuri cu glazură
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cozonac Panettone. Desertul care aduce familia împreună!
Citește și: Ruladă cu mușchi de porc umplut cu ciuperci. Alege să îți surprinzi invitații de sărbători!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru fursecuri
- 400 g făină
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- o linguriță de scorțișoară
- 2 lingurițe de ghimbir măcinat
- nucșoară răzuită
- un sfert de linguriță de cuișoare
- sare
- 200 g unt
- 200 g zahăr brun
- 2 oua
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură
- 3 albușuri de ou
- 150 g zahăr pudră
- colorant alimentar (culoarea dorită)
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingredient e este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul rând, vom avea nevoie de un bol mai mare peste care vom pune o sită. În sită vom turna 400 de grame de făină, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de scorțișoară, două lingurițe de ghimbir măcinat, un sfert de linguriță de cuișoare, puțină nucșoară răzuită și un sfert de linguriță de sare. Îndepărtăm sita de pe bol și amestecăm cu un tel, lăsând bolul deoparte.
- Acum vom avea nevoie de un mixer pentru a amesteca 200 de grame de unt într-un bol la temperatura camerei. Apoi vom porni mixerul pentru a amesteca. Apoi vom adăuga 200 de grame de zahăr brun și unt și le vom amesteca până vom obține o consistență cremoasă. Din când în când, este nevoie să oprim mixerul și să folosim o paletă pentru a aduce conținutul în centru, apoi putem continua să mixăm.
- Vom adăuga apoi 2 oua întreg și esența de vanilie și le mixăm timp de aproximativ o jumătate de minut, pentru a se încorpora mai bine. A sosit momentul să amestecăm cele două amestecuri în boluri. Vom turna apoi amestecul de ingrediente umede și uscate. Începem de la un nivel mai mic și apoi creștem până când se vor combina uniform. La sfârșit, vom folosi o spatulă pentru a amesteca pentru a ne asigura că totul este incorporat.
- În cele din urmă, aluatul se va împărți în două părți egale. Fiecare parte va fi pusă separat pe o folie alimentară. Le întindem cu sucitorul până le obținem o formă aproape dreptunghiulară și preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi vom presăra puțină făină pe o suprafață plată și vom pune aluatul nostru, apoi îl vom presăra și pe el cu puțină făină. Acum vom lua formele noastre de fursecuri și vom începe să le formăm. Le putem pune direct pe hârtia de copt din tava de cuptor. Continuăm să formăm fursecurile până când nu mai avem aluat. Timp de aproximativ 10 minute, tava se pune în cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius.
- Ne vom ocupa de glazura pentru fursecuri în acest timp. Astfel, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom bate spumă 3 albușuri de ou, apoi vom adăuga 150 de grame de zahăr pudră și vom amesteca totul. Apoi vom pune oala la bain-marie pe foc mic, până când toată compoziția se va amesteca bine. Oprim focul și lăsăm oala să se răcească timp de aproximativ 10 minute la bain-marie. În cazul în care doriți o glazură cu mai multe culori, puteți împărți compoziția și adăuga câteva picături de colorant alimentar.
- Între timp, vom scoate și fursecurile din cuptor pentru a putea începe să le ornăm. Glazura va fi pusă într-o pungă sau într-un poș, apoi vom începe să ornăm fursecurile în funcție de modelul dorit, iar rețeta de astăzi este gata de servit.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.