Fursecuri cu nucă. Se fac foarte ușor și nu sunt foarte dulci

Fursecuri cu nucă. Se fac foarte ușor și nu sunt foarte dulci
Fursecuri cu nucă. Se fac foarte ușor și nu sunt foarte dulci

Fursecurile cu nucă se numără printre deserturile care se fac extrem de ușor. În plus, nu sunt nici foarte dulci, așa că sunt perfecte pentru a-i răsfăța pe cei dragi.

În general, fursecurile se fac de Crăciun, dar pentru că aceste prăjiturele se prepară imediat și sunt bune și după câteva zile, le puteți găti și în alte perioade ale anului. Fursecurile cu nucă sunt ideale: nu sunt foarte dulci, sunt puțin crocante, aromate și vor fi gata în mai puțin de o oră.

Fursecurile cu nucă, rapide și extrem de gustoase

Încă de când eram mici, mamele și bunicile noastre ne-au obișnuit cu minunatele fursecuri, pregătite în special în preajma sărbătorilor de iarnă.

Aromele de vanilie, scorțișoară, rom și lămâie transformau casa într-o adevărată cofetărie, o atmosferă de vis pentru copii.

Chiar dacă am crescut, iar Crăciunul a trecut, asta nu înseamnă că nu-i putem bucura, la rândul nostru, pe cei dragi cu aceste prăjiturele delicioase.

Astăzi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă de fursecuri cu nucă. Le veți prepara imediat, din doar câteva ingrediente și le puteți servi dimineața, alături de o cană de lapte fierbinte, de ceai sau de ce nu, la cafea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Aceste fursecuri pot fi preparate atât cu nuci clasice, cât și cu nuci pecan, cu alune de pădure, cu migdale, caju sau chiar puteți încerca un mix din acestea.

Fursecurile cu nucă pot fi mai mari sau dimpotrivă, suficient de mici, încât să le puteți savura dintr-o singură îmbucătură.

Ca la majoritatea fursecurilor, aluatul trebuie ținut în frigider, măcar o jumătate de oră. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, pentru a prepara aproximativ 12 fursecuri cu nucă:

  • un ou
  • 120 g nucă
  • 150 g făină
  • 80 ml ulei sau 80 g unt
  • 100 g zahăr
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • esență de vanilie
  • 12 bucăți de miez de nucă
  • scorțișoară (opțional)
  • esență de rom

Fursecuri cu nucă. Se fac foarte ușor și nu sunt foarte dulci

Cum se prepară fursecurile cu nucă

Dacă vreți să faceți mai multe fursecuri cu nucă, puteți dubla fără probleme cantitățile din ingredientele enumerate mai sus.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Într-un bol mai adânc, puneți untul, care trebuie să fie moale, sau uleiul, în caz că vreți să folosiți acest ingredient. Adăugați oul, făina, nuca, zahărul, praful de copt și esența de vanilie și amestecați foarte bine aceste ingrediente. Puteți folosi și mixerul. Important este să obțineți un aluat omogen.

Dacă vreți, puteți adăuga și puțină scorțișoară sau esență de rom. Împachetați aluatul în folie alimentară și băgați-l în frigider, pentru o oră.

Apoi îl scoateți și modelați biluțe din aluat, pe care le veți pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pe fiecare fursec așezați câte un miez de nucă. Băgați tava cu fursecuri în frigider, pentru 10 minute. Apoi coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit, timp de 15 minute.

Lăsați prăjiturelele să se răcească, iar apoi le pudrați cu zahăr. Fursecurile cu nucă sunt extrem de fragede și aromate și pot fi consumate chiar și după mai multe zile.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies