Aceasta reteta de fursercuri este simpla, rapida si delicioasa. Iata cum se prepara.
Ingrediente
200 ml ulei, 1 pahar iaurt, 1,5 pahar zahar, 2 oua, o lingurita rasa bicarbonat, o fiola esenta vanilie, rom, sare, 1 pahar stafide, faina cat
Mod de preparare
Se amesteca iaurtul cu zaharul pana se topeste. Se adauga esentele, ouale, un praf de sare, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si faina astfel incat aluatul sa nu fie foarte tare. La sfarsit se adauga stafidele. Se rupe din aluat cam cat un ou si formam fursecuri rotunde, usor aplatizate, mai groase decat cele obisnuite. Se pune zahar intr-un castronel si se dau fursecurile pe o parte prin acesta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun fursecurile. Se coc la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc frumos.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro