Fursecurile cu topping de ciocolată și fulgi de cocos se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos
Rețeta delicioasă de fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos este de 45 minute
Timp de preparare – 15 minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total – o ora
Rețeta de Fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos este pentru 5 persoane
Ingrediente – Fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos
- 250 g făină
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- 100 ml lapte
- O linguriță pudră de vanilie (extract, esență sau zahăr vanilat)
- un praf de sare
- 150 g ciocolată amăruie (neagră sau cu lapte)
- Fulgi de cocoș
- fistic
- biluțe și bombonele colorate de zahăr
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos
- Vom avea nevoie de un bol în care amestecăm cu un tel, untul moale, însă nu topit, cu zahărul pudră, un praf de sare și vanilia, fie că e extract, esență sau zahăr vanilinat. Amestecăm totul, până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm și gălbenușul și mai amestecăm în continuare, până se încorporează.
- Apoi punem din când în când laptele, făina și omogenizăm ușor, ușor compoziția, cât mai bine cu putință, până obținem un aluat consistent, nici prea tare, dar nici prea moale, pentru că fursecurile se vor lăsă foarte mult la copt.
- Transferăm aluatul într-un poș și formăm fursecuri într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, fursecuri drepte cam de 6-7 cm fiecare. Se coc pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade Celsius, până au început să se rumenească ușor pe margini. Când le scoatem din cuptor sunt ușor moi, dar după răcire vor avea consistență potrivită. De menționat este faptul că, dacă le coaceți prea mult vor fi mai țări după ce se răcesc.
- Se decorează după preferințe, cu ciocolată topită, fulgi de cocoș, fistic și bombonele de zahăr colorate. Poftă bună!
Sfaturi pentru rețeta de Fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos
- Trebuie că întotdeauna să respecți gramajele, să folosești un cantar pentru ingredientele solide și o cană gradată pentru cele lichide, pentru că dacă se pun „după ochi”, este posibil că fursecurile să nu iasă așa cum ne dorim
- preîncălzește din timp cuptorul, pentru că fursecurile trebuie să se coacă la o temperatura constantă
- untul trebuie scos din frigider cu cel puțin 2 ore înainte să te apuci de gătit, dacă vrei să îți fie mai ușor să îl bați
- folosește foaie de copt, nu unge tavă cu unt sau margarină. În caz contrar, riști că fursecurile să se aplatizeze
- nu deschide ușa cuptorului cât timp fursecurile se coc!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor.
Citește și: Cine a inventat Tiramisu. Inventatorul folosea desertul pentru rezolvarea problemelor conjugale