Atunci cand faci lapte de migdale, pastreaza pulpa in frigider si foloseste-o pentru aceasta reteta.
INGREDIENTE
2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte)
1/2 cana fulgi cocos
2 Lg pudra de lucuma
1 Lg maca
3 Lg cacao/carob
1/2 cana curmale si smochine maruntite
2 Lg boabe de cacao crude si maruntite
1/2 banana
1 Lg tarate de psyllium
3/4 cana lapte de migdale
3 Lg
zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)
MOD DE PREPARARE
Toate ingredientele le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata. Se pot amesteca si direct intr-un bol. Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade.
Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte vegetal sau ca si snack.
Dupa preferinte se poate adauga: stafide, goji, merisoare. In loc de lapte de migdale se poate pune putina apa. Am optat pentru zaharul din palmier de cocos, deoarece nu doream o compozitie prea moale. Dar cu siguranta e in regula sa folosesti pasta de curmale (curmale si apa in blender) sau miere.
Sursa: Bucataras.ro
INGREDIENTE
2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte)
1/2 cana fulgi cocos
2 Lg pudra de lucuma
1 Lg maca
3 Lg cacao/carob
1/2 cana curmale si smochine maruntite
2 Lg boabe de cacao crude si maruntite
1/2 banana
1 Lg tarate de psyllium
3/4 cana lapte de migdale
3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)
MOD DE PREPARARE
Toate ingredientele
le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata. Se pot amesteca si direct intr-un bol. Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade. Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte vegetal sau ca si snack.Dupa preferinte se poate adauga: stafide, goji, merisoare. In loc de lapte de migdale se poate pune putina apa. Am optat pentru zaharul din palmier de cocos, deoarece nu doream o compozitie prea moale. Dar cu siguranta e in regula sa folosesti pasta de curmale (curmale si apa in blender) sau miere.
Sursa:
Bucataras.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro