Cei mai deliciosi biscuiti cu ovaz ii poti face acasa, in mai putin de 20 de minute. Sunt alternativa perfecta la biscuitii cu cereale din comert!
In cazul acestor biscuiti, dulceata le vine din miere si curmale (care sunt folosite in multe retete raw-vegane de deserturi pe post de indulcitor natural). Dar poti pune si alte fructe uscate dulci.
Biscuiti cu ovaz& ingrediente sanatoase
Restul ingredientelor sunt simple: ulei de cocos, fulgi de ovaz, faina integrala. Daca nu le ai in bucatarie, incearca sa te obisnuiesti cu ele. Sunt super-sanatoase.
Ingrediente (30 de biscuiti):
½ ceasca de faina integrala de grau
1 ¼ ceasca de fulgi de ovaz
½ ceasca de fulgi de cocos neindulciti
¾ lingura de bicarbonat de sodiu
½ ceasca de nuci taiate
½ ceasca de ulei de cocos topit
¾ ceasca de miere
1 ou mare
1 lingurita de extract de vanilie
½ ceasca de curmale taiate
Preparare:
Incalzeste
Intr-un bol mare, amesteca faina, fulgii de ovaz, fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu si nucile taiate. Fa o gaura in mijloc si da bolul deoparte.
In alt bol, amesteca uleiul de cocos, mierea, oul, vanilia si un praf de sare. Cand s-a omogenizat bine, toarna aceasta compozitie in centrul ingredientelor uscate, din primul bol. Amesteca cu o spatula si adauga si curmalele taiate.
Formeaza biscuitii punand cate o lingura din compozitie pe hartia de copt, la distanta de 4-5 centimetri unii de altii. Coace biscuitii, in centrul cuptorului, 10-12 minute pana cand devin usor aurii. Scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca 5 minute inainte de a-i savura!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro