Dezastru în Drobeta Turnu Severin și Craiova, după Codul roșu de furtună
Dezastru în Drobeta Turnu Severin și Craiova, după Codul roșu de furtună: oameni la spital, acoperişuri spulberate de vânt, copaci doborâți, autoturisme distruse
Furtunile au făcut ravagii în mare parte din țară. Meteorologii au emis, în ultimele 24 de ore patru, avertizări Cod roşu şi Cod portocaliu pentru fenomene periculoase. Rafalele de vânt au atins viteze de până la 120 km/h. Au fost oameni răniți, copaci doborâți și zeci de acoperișuri smulse de vânt.
Cod galben
Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 06 – 08 iulie, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cod portocaliu de inundații
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE în bazinul hidrografic al râului: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Tomești – amonte S.H. Micfalău, Râul Negru – bazin superior, Cormoș, Homorod, județele Harghita, Covasna și Brașov.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic: Homorodul Mic – bazin superior și mijlociu.
Cod galben de inundații
Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mci din bazinele hidrografice: Suceava – bazin amonte S.H. Ițcani, Moldova – bazin amonte S.H. Gura Humorului, judeţul Suceava, Bistrița – bazin amonte S.H.