Prezentatoarea TV a pregătit, de această dată, gogoși cu aluat de cozonac, pufoase și gustoase.
Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi din țară. Pe lângă acest aspect, vedeta și-a dezvoltat și abilitățile de bucătar, iar deseori ne uimește cu rețete diverse și gustoase, pe pagina sa de Facebook, iar de această dată, in cursul zilei de ieri, jurnalista a pregătit un alt desert delicios și
Gogoși, pregătite de Gabriela Cristea
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie a luat Gabriela Cristea în legătură cu pisica? "A pus stăpânire pe terasă, gata!"
Ingrediente
- 1 kg făină
- 350-400 ml lapte
- 250 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 g unt
- 50 g drojdie
- 6 ouă (6 gălbenușuri+ 3 albușuri)
- Sare
Mod de preparare
Citește și: Culiță Sterp și Daniela s-au căsătorit! Cei doi vor deveni părinți pentru a doua oară- kanald.ro
- „ Dragilor, facem gogoși. Gogoșile eu le fac cu aluatul de cozonac.
- Avem 1 kilogram de făină, avem 400 de mililitri de lapte, dar n-o să-l folosesc pe tot de la început, pentru că nu pot să vă dau o cantitate exactă, între 350 și 400, în funcție de cât de uscată sau umedă este făina. Avem 250 de grame de zahăr, avem 100 de mililitri de ulei și 100 de grame de unt, 50 de grame de drojdie, am 6 ouă, dar voi folosi 6 gălbenușuri și 3 albușuri și 12 grame de sare, pentru potențarea gustului.(...)
- Peste drojdia fărâmițată, adăugăm o lingură de zahăr și câteva linguri bune de lapte la o temperatură de aproximativ 35-37 de grade, nu mai fierbinte, pentru că ați putea opări drojdia. Amestecăm totul foarte bine și punem deasupra o mână de făină. Lăsăm drojdia să înceapă să se activeze și ne ocupăm de ouă.
- Desfacem în vasul mixerului, 3 gălbenușuri și 3 oua întregi, pe care le batem cu toată cantitatea de zahăr. Adăugăm drojdia activată, restul de lapte călduț și montăm cârligul de aluat și începem să batem totul, adăugând câte o lingură de făină. Punem doar jumătate din făină, iar restul o amestecăm cu sarea și o punem, de asemenea, la aluat.
- Frământăm aluatul pentru 5-6 minute și după aceea îl lăsăm deoparte să se odihnească, pentru încă 10 minute. Reluăm frământatul aluatului și punem câte puțin din uleiul și untul amestecate și topite.
- Am terminat coca și o răsturnăm pe blatul de lucru, împachetăm bine, bine aluatul și punem înapoi în castron și îl lăsăm să se liniștească pentru 40-50 de minute și după aia începem să facem gogoșile.
- După 45 de minute, aluatul aproape s-a triplat în volum, îl răsturnăm pe masa de lucru și îl întindem cu sucitorul, după care îl tăiem în forma de gogoși și trecem la prăjit.
- Încingem bine uleiul și punem gogoșile înăuntru și le lăsăm să se prăjească și pe o parte și pe cealaltă. După care le scoatem pe șervețel, le lăsăm să se scurgă de surplusul de grăsime și le dăm prin zahăr. ”, a explicat Gabriela Cristea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.