Fosta prezentatoare TV a pregătit, de această dată, o supă cremă de legume, mai fină ca niciodată.
Deși a decis că are nevoie de o pauză de la cariera sa de prezentatoare TV, Gabriela Cristea rămâne în continuare, una dintre cele mai apreciate, de la noi din țară. Cu toate acestea, la pasiunea sa pentru bucătărie nu a renunțat, dimpotrivă, în cursul zilei de ieri a revenit pe pagina sa de Facebook, cu o rețetă simplă, pentru cei mici, pregătind pas cu pas, o supă cremă de legume.
Supă cremă de legume, pregătită de Gabriela Cristea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
- Ardei gras
- O căpățână de usturoi
- 2 cepe
- Morcovi
- Puțină țelină
- 2 cartofi
- Sare celtică
- Ulei de măsline
- Smântână
- Crutoane
Mod de preparare
- “Am dat deja drumul la cuptor la 200 de grade Celsius, pe ventilație. (…)
- Am ardei gras, am un usturoi pe care l-am tăiat puțin, un usturoi mai mare așa, am 2 cepe pe care le-am tăiat așa în 4, morcovi și un pic de țelină și mai am 2 cartofi medii, nici măcar cât pumnul așa, mai mici decât pumnul, pe care i-am pus deja, i-am tăiat cubulețe și i-am pus deja la fiert pentru că nu știu cum ies aici copți și… cartoful are rolul de a lega această supă, să fie cremoasă.
- Și acum am pus și niște sare celtică, (…) doar punem niște ulei așa deasupra. Oricum nu mai punem alt ulei la această supă cremă de legume și cam gata. (…)
- Acestea fiind spuse, băgăm la cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pe ventilație, cât mai sus în cuptor. O să stea cam 20 de minute pe partea asta, iar după aceea o să le scot și o să le mai amestec un pic și le mai pun încă 10 minute.
Citește și: Viorel Lis, prima reacție după ce s-a scris că a MURIT. În ce ipostază l-a filmat Oana Lis- kanald.ro
- Așa arată legumele mele după 30 de minute.
- Aceasta este crema de legume care ne-a ieșit, și pentru o textură mai fină, vă sfătuiesc să dați crema printr-o sită și să amestecați cu un tel, ca să meargă treaba mai rapid și o să aveți o cremă super fină, făcută ca la marile restaurante cu stele Michelin.
- La această cremă o să fac și niște crutoane cu un pic de ulei de măsline, cu ceva mirodenii și poate o să pun și niște sâmburi de semințe, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, de pin.
- Cam asta este… punem aici supa și 2-3 crutoane și ne mai trebuie lingură să vedem cum a ieșit. Evident că voi puteți pune și semințe sau puteți pune și… dacă aveți niște uleiuri aromate cu usturoi, mai puteți pune și smântână lichidă aici, dar eu o mănânc așa, ca pentru copii. Senzațională e!”, a explicat Gabriela Cristea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.