Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta sarmalelor pe care ea le pregătește.
Gabriela Cristea, îndrăgita prezentatoare TV, este mereu activă pe rețelele de socializare, acolo unde împarte cu urmăritorii săi rețetele delicioase pe care le pregătește pentru familie.
Care sunt ingredientele și ce secret are Gabriela Cristea pentru sarmale
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Gabriela Cristea a devăzluit ingredientele pe care le folosește în prepararea sarmalelor și care este secretul ei. Aceasta adaugă afumătura tocată în compoziția cărnii tocate pentru ca totul să capete un gust deosebit.
Ingrediente:
- Varză
- Carne tocată
- Afumătură
- Roșii/sos de roșii
- Sare
- Ulei
- Orez
- Piper alb
- Cimbru
- Vin
„Avem aici carnea tocată, afumătură, am curățat și ceapa. Tina curăță varza, face ce e mai greu. Ne apucăm de sarmale. V-am zis care e secretul meu. Toc afumătura și o pun în compoziția de sarmale, nu o pun așa printre ele, asta pentru că în felul acesta ajunge afumătura la toată lumea, capătă un gust foarte bun, nu trebuie să mai stau să calculez câte bucăți de afumătură am pus, cine primește, cine nu primește.
Cum fierbe Gabriela Cristea sarmalele
Gabriela Cristea are un secret și atunci când vine vorba de fiertul sarmamelor. Aceasta le pune într-o cratiță de fontă pentru a le da un clocot pe aragaz până să le bage în cuptor și adaugă vin la fiert. „Avem aici ceapă și afumătură, avem carnea tocată. Din ce va rămâne, fac o ciorbă de perișoare. Avem orez, spălat și aranjat și avem roșii. Eu pun și în compoziția de carne, avem sare, însă trebuie gustată varza, în funcție de ea trebuie pusă sarea. Eu pun și cimbru. Sunt persoane care pun dafin, dar eu pun cimbru. Adaug și piper alb și ne apucăm să amestecăm vârtos pentru a se incorpora toate ingredientele. Sarmalele sunt ca și făcute. Am totul pregătit, foile de sarmale, am și varză de pus jos, cratița de fontă, nu ezitați să faceți sarmalele în cratiță de fontă sau în oală de lut, însă în cratiță de fontă puteți să le puneți și pe aragaz înainte, până dau primul clocot, apoi să le bag la cuptor. Ne apucăm de împachetat, fiecare învârte sarmalele cum știe. Am pus primul strat de sarmale, 31 pe primul strat. Știți de ce se numără sarmalele? Pentru a nu rămâne gospodina fără sarmale la invitați. Între straturi pun și sos de roșii pentru că nu-mi place să fie albicioase. Punem și al doilea strat. Vor ieși niște sarmale medii. La sfârșit le-am pus și niște varză deasupra, cimbru și roșii, mai am de pus vinul. Puteți să le fierbeți doar în vin, nu o să se întâmple nimic. La fiert, vinul va scoate alcoolul din el și va rămâne doar gustul, care e unul deosebit.”, a mai spus Gabriela Cristea.