Gabriela Firea cere închiderea școlilor! Anunțul făcut recent!

Gabriela Firea cere închiderea școlilor! Anunțul făcut recent!
Gabriela Firea cere închiderea școlilor! Anunțul făcut recent!

BREAKING NEWS! Gabriela Firea a anunțat într-o conferință de presă că a decis ca școlile și grădinițele se vor închide.

 

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

UPDATE ORA 14:47  Școlile din întreaga țară ar putea fi închise de mâine, până la finalul acestei luni. Decizia de închidere a școlillor vine după ce Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că primarii de sector au înaintat o cerere prin care cereau suspendarea cursurilor. O nouă reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență va avea loc la ora 16.00. 

Raed Arafat propune închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020.

Școlile din întreaga țară ar putea fi închise până pe 22 martie. Ce a declarat Ludovic Orban 

Ludovic Orban, premierul interimar, spune că măsura închiderii școlilor e în analiză, nu poate fi luată ușor.

„O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar

nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat Ludovic Orban, premier interimar, după ședința conducerii PNL, relatează Digi 24.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat în urmă cu scurt timp în cadrul unei conferințe de presă că a decis suspendarea cursurilor la toate unitățile din București din cauza epidemiei cu coronavirus. 

Gabriela Firea, împreună cu primarii de sector au declarat că au decis suspendarea cursurilor până pe 31 marie 2020, pentru combaterea epidemiei cu coronavirus. Primarii au spus că ei consideră închiderea școlilor ca pe o măsură de precauție. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cererile vor depuse în scris la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și urmează să fie luată o decizie. 

„Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise.

Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică", a declarat Firea.

Gabriela Firea: Ce facem? Închidem școlile și grădinițele de Paște?  

Gabriela Firea a anunțat că măsura de precauție pe care vrea să o ia este pentru a împiedica valul de îmbolnăviri care ar putea avea loc odată cu întoarcerea din străinătate a românilor, în preajma Sărbătorilor de Paște. 

"Ce facem? Închidem școlile în vacanța de Paște? Eu spun că e prea târziu", avertizează primarul general.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Cel puţin pe raza municipiului Bucureşti, şcolile şi grădini trebuie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului. Aceasta este propunerea noastră. Nu ne e teamă de nicio critică, pentru că aici nu ne mai salvăm doar individual”, a spus Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

În plus, Gabriela Firea a făcut un apel la părinți și i-a rugat ca dacă se închis școlile să nu îi ducă pe copii în locurile de joacă din mall sau la cinema. 

"E de la sine înţeles că mallul e folosit doar pentru cumpărături de strictă necesitate", a mai spus Gabriela Firea.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

România, în stare de alertă. Raed Arafat a făcut anunțul. Breaking News

Arafat a dezvăluit ultimele măsuri care se aplică din acest moment. Întâlnirea de urgență a avut loc la sediul MAI. 

UPDATE 9 martie, ora 5:00. România își închide granițele pe cale aeriană și maritimă persoanelor venite din Italia.

Cei care vin cu escală sau prin rute ocolitoare, vor fi băgați în carantină. Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au anunțat suspendarea zborurilor din și spre Italia.

Oficialii au anunțat oprirea zborurilor din și către Italia, pe toate aeroporturile din țară, începând din 9 martie și până în 23 martie.

Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus Vela.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat Marcel Vela.

În aceste județe există locuri pentru carantină și se discută acum suplimentarea locurilor, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

În privința școlilor, Vela a confirmat informația WowBiz și a dezvăluit că o decizie se va lua în cursul zilei de azi. 

Citește continuarea aici



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies