Galetta cu prune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Galetta cu prune.
Rețetă de Galetta cu prune
Rețeta delicioasă de Galetta cu prune, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Galetta cu prune este de 30 de minute
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Galetta cu prune este pentru 4 persoane
Ingrediente – Galetta cu prune
Pentru aluat
- 300 g faina
- 150 g unt, rece
- 2 gălbenușuri de ou
- 3 linguri de zahar granulat
- 5 linguri de apa rece
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 550 g prune
- 1 lingura zeama de lămâie
- 5 linguri de zahar brun
- 1 lingura amidon de porumb
- un praf de scorțișoară
Pentru decor
- Zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Înghețată de fistic cu fulgi de ciocolată. Mai răcoritoare și savuroasă ca niciodată!
Mod de preparare - Galetta cu prune
- In primul si-n primul rand, trebuie sa începem prin a pune într-un bol de dimensiuni mai mari, făina, sarea, zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca puțin pentru a se incorpora.
- In continuare, vom începe să frământăm aluatul, pana când vom obține un aluat care să dețină textura ca de firimituri de diferite dimensiuni. Atenție însă! Este nevoie să lucrăm repede pentru ca untul să nu se topească.
- A venit momentul să adăugăm si gălbenușurile si cate o lingură de apă rece, treptat, pana in momentul in care vom aduna aluatul într-o formă rotundă de bilă, pe care ulterior o vom înfolia si îl vom punem la frigider pană când vom termina de preparat umplutura.
- Așadar, spălăm toate prunele, de la care vom scoate si sâmburii si le vom tăia in sferturi, iar ulterior le vom pune într-un bol, pentru a le amesteca cu zeama de lămâie, zahărul brun, amidonul si scorțișoara.
- A venit momentul sa preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius si pregătim o tavă de dimensiuni mai mari, in care vom așeza o hârtie de copt, pentru a întinde aluatul cu sucitorul, într-o formă rotundă, astfel încât să încapă in tava noastră de cuptor.
- Ulterior, transferăm aluatul, împreună cu hârtia de copt, in tavă si umplutura o punem in centrul foii de aluat, lăsând neacoperită marginea, pe care o vom împăturii peste prune. Separat, batem un ou cu o furculiță, pentru a unge marginea si presărăm deasupra si puțin zahărul brun.
- Desertul se introduce in cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ o oră sau pană in momentul in care marginea devine aurie. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior si desertul din tavă si îl vom lăsa să se răcească timp de aproximativ 30 de minute, pentru a-l pudra cu zahăr pudră, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!