Aceasta este varianta reinterpretata a celebrelor galuste cu prune.
Ingrediente:
Pentru galuste:
150 gr faina de grau
1 ou
500 gr cartofi
1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
15 nivel de lingura de unt de arahide
100 gr pesmet
2 linguri de ulei
Pentru decor:
Mod de preparare:
1. Fierbe cartofii in coaja.
2. Incinge uleiul intre timp si prajeste usor pesmetul (trebuie sa se rumeneasca).
3. Curata cartofii fierti si transforma-i in piure.
4. Amesteca piureul cu faina, ouale si sarea. Framanta bine.
Trebuie sa obtii un aluat moale, usor de manevrat. Daca e prea lipicios, mai pune putina faina.
5. Intinde aluatul pe masa infainata, trece cu sucitorul peste el de cateva ori, apoi taie-l in patratele.
6. Pune in mijlocul fiecaruia cate o lingura de Nutella. Impacheteaza bine si baga toate galustele in frigider pentru 2-3 ore.
7.
Pune apa la fiert. Cand da in clocot, adauga galustele si tine-le asa vreo 20 de minute. Mai amesteca in oala cu o lingura de lemn. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata.
8. Da galustele prin pesmet amestecat cu zahar pudra si servete-le.
Sursa
Ingrediente:
Pentru galuste:
150 gr faina de grau
1 ou
500 gr cartofi
1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
15 nivel de lingura de
unt de arahide
100 gr pesmet
2 linguri de ulei
Pentru decor: 2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare: 1. Fierbe cartofii in coaja.
2. Incinge uleiul intre timp si prajeste usor pesmetul (trebuie sa se rumeneasca).
3. Curata cartofii fierti si transforma-i in piure.
4. Amesteca piureul cu faina, ouale si sarea.
Framanta bine. Trebuie sa obtii un aluat moale, usor de manevrat. Daca e prea lipicios, mai pune putina faina.
5. Intinde aluatul pe masa infainata, trece cu sucitorul peste el de cateva ori, apoi taie-l in patratele.
6. Pune in mijlocul fiecaruia cate o lingura de Nutella. Impacheteaza bine si baga toate galustele in frigider pentru 2-3 ore.
7. Pune apa la fiert. Cand da in clocot, adauga galustele si tine-le asa vreo 20 de minute.
Mai amesteca in oala cu o lingura de lemn. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata.
8. Da galustele prin pesmet amestecat cu zahar pudra si servete-le.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro