Daca vrei sa mananci ceva bun, aceasta reteta te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente: 500 g cartofi, 100 g faina, 25 mL ulei,
10 g sare, 150 g margarina, 50 g zahar, 50 g pesmet, prune din compot, miez de nuca.
Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se framanta cu faina, uleiul, zaharul si sarea. Prunele se scot din compot, se scot samburii si se inlocuiesc cu sferturi de miez de nuca.
Fiecare miez de nuca se inveleste in aluat formand o galusca rotunda de 3-4 cm, diametrul. Se fierb in apa care clocoteste pe foc mic. Se scot cu polonicul cu gauri si se lasa la zvantat. Separat se prajeste putin pesmetul in margarina. Galustele se tavalesc prin acest pesmet si se aseaza intr-o tigaie. Restul de pesmet se toarna deasupra si se da la cuptor 10 minute. Se servesc calde cu zahar presarat pe deasupra.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: 500 g cartofi, 100 g faina, 25 mL ulei,10 g sare, 150 g margarina, 50 g zahar, 50 g pesmet, prune din compot, miez de nuca.
Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se framanta cu faina, uleiul, zaharul si sarea. Prunele se scot din compot, se scot samburii si se inlocuiesc cu sferturi de miez de nuca.
Fiecare miez de nuca se inveleste in aluat formand o galusca rotunda de 3-4 cm, diametrul. Se fierb in apa care clocoteste pe foc mic. Se scot cu polonicul cu gauri si se lasa la zvantat. Separat se prajeste putin pesmetul in margarina. Galustele se tavalesc prin acest pesmet si se aseaza intr-o tigaie. Restul de pesmet se toarna deasupra si se da la cuptor 10 minute. Se servesc calde cu zahar presarat pe deasupra.
Sursa Sursa foto Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro