Găluștele cu prune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de găluște cu prune.
Rețetă de Găluște cu prune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cheesecake New York cu căpșune. Un gust de-a dreptul unic!
Citește și: Clătite umplute cu carne de pui și ciuperci. Un mic dejun mai mult decât sățios!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluatul găluștelor cu prune
- 650 g cartofi albi
- 5 linguri de ulei
- sare
- 3 oua
- 3 linguri de griș
- 200 g faina
Ingrediente pentru umplutura găluștelor cu prune
- 30 de prune potrivite in dimensiuni
- 3 linguri de zahar cu un sfert de linguriță de scorțișoară măcinată (opțional)
Ingrediente pentru decorul găluștelor cu prune
- 350 g pesmet
- 200 g zahar
- 200 g unt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Începem prin a prepara aluatul. Fierbeți cartofii cu un praf de sare, după gust, si cu coajă, pentru că sunt mai gustoși și mai puțin apoși așa. Folosiți de asemenea, cartofii albi în loc de cartofii roșii. Atunci când sunt bine fierți, ceea ce putem verifica cu o furculiță, îi scurgeți de apă și îi cojiți imediat. Puteți sa ii treceți prin răzătoarea mare. Puteți adăuga un praf de sare, după gust, apoi adăugați ouăle, untul sau uleiul și amestecați bine, timp de aproximativ 5 minute. Adăugați grisul și făina și amestecați-le cu o lingură de lemn. Veți avea un aluat moale, pe care îl puteți lăsa în congelator, pentru 30 de minute, pentru a se consolida.
- Acum a venit timpul să preparăm si umplutura. Curățați prunele de sâmbure și codiță, apoi le rupeți în jumătate sau le lăsați întregi, in funcție de preferințe. Puteți pune separat două linguri de zahăr într-un bol, împreună cu puțină scorțișoară, de asemenea, după preferințe. Înainte de a le pune în găluște, tăvăliți prunele în acest bol.
- Tot acum ne ocupam si de prepararea decorului. Într-o tigaie, topiți untul și apoi adăugați pesmetul, amestecați rapid totul pentru a se omogeniza și pentru a rumeni puțin pesmetul, timp de cel puțin 5 minute. Atunci când luați de pe foc, puneți zahărul la sfârșit si amestecați bine.
- In continuare, ne vom apuca de pregătirea găluștelor cu prune. Puneți la fiert într-o oală, 2 L de apă rece cu un strop de sare, după gust. Verificați dacă aluatul este moale și adăugați o lingură de faină. Nu este nevoie sa frământați prea mult. Puteți aplica puțin ulei pe mâini. Faceți un sul din aluat cu mâinile și rupeți-l în 30 de bucăți egale. Luați o bucată de aluat, o aplatizați și puneți în mijloc o prună înmuiată în zahăr aromat, astfel încât să nu poată fi văzută. Apoi, camuflați-o în aluat și puneți-o pe o tavă sau o farfurie, până sunt toate terminate.
- Ulterior, se pun în apă fierbinte și se fierb timp de 5-10 minute. Apoi le scoateți și le adăugați in amestecul de pesmet și zahăr, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.