Gard viu care creste rapid. O alternative foarte buna a gardului obisnuit!

Gard viu care creste rapid. O alternative foarte buna a gardului obisnuit!

Verdeata are efecte pozitive asupra psihicului uman, asa ca alegerea unui gard viu poate fi nu numai ecologica si durabila, ci si sanatoasa.

Daca vreti sa optati pentru o asemenea imprejmuire, va recomandam un soi de gard viu care creste rapid si este usor de intretinut.

Gardul viu Ulmus pumila este o planta cu frunze cazatoare, mici si lucioase si o coloratura de verde viu ce formeaza un gard natural de mare densitate. Deosebit de rezistenta, nepretentioasa, avand o crestere rapida si posibilitati de plantare cu cheltuieli reduse, aceasta specie se preteaza la orice fel de sol si conditii climaterice. Pentru o crestere rapida, se recomanda ca planta sa fie udata regulat. Anual poate inregistra o crestere de 1,20 -1,30 m, timp in care isi croieste si un diametru dens, tufos. Inaltimea ei poate ajunge chiar si la cinci metri. In decurs de doi ani poate ajunge la inaltimea unui gard normal. Are o rezistenta crescuta la procesul de rarefiere si tundere, iar frunzele ei marunte permit realizarea oricarei forme.



Cum se planteaza Ulmus pumila Pentru a se prinde bine, se planteaza dupa primele ingheturi, incepand de la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie, pana in momentul trezirii la viata a naturii (sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie). Daca la plantarea din toamna nu ramane timp pentru a aseza fiecare planta la locul potrivit, se pot sadi in grupuri, la 20 cm una de alta intr-un rand. Poate fi plantat si in doua randuri. In primul an este indicat ca planta sa atinga o inaltime de maxim 1-1,2 m si sa aiba o densitate mare.

Beneficiile gardului viu Gardul viu Ulmus pumila celer este utilizat pentru delimitarea unei propietati, dar si pentru a amenaja o gradina. Dar beneficiile lui sunt multiple. Gardul viu absoarbe praful, umezeala, produce oxigen, fixeaza solul, are proprietatea de a izola si proteja contra zgomotului.
De asemenea, gardul viu protejeaza solul impotriva eroziunii vantului si a apei si absoarbe o anumita cantitate din apa de ploaie cazuta, asigurand filtrarea apei in adancimea solului.

Sursa: www.adevarul.ro



Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Andreea Bănică, îngrijorată de cardurile bancare, de când s-a întors din vacanță. Ce a pățit artista? „Aveți grijă când plecați în astfel de țări!”

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

A murit Marius Bațu! Celebrul cântăreț urma să urce pe scenă, la noapte: "Cântecul șoptit s-a stins! Prea devreme și prea abrupt"