Verdeata are efecte pozitive asupra psihicului uman, asa ca alegerea unui gard viu poate fi nu numai ecologica si durabila, ci si sanatoasa.
Daca vreti sa optati pentru o asemenea imprejmuire, va recomandam un soi de gard viu care creste rapid si este usor de intretinut.
Gardul viu Ulmus pumila este o planta cu frunze cazatoare, mici si lucioase si o coloratura de verde viu ce formeaza un gard natural de mare densitate. Deosebit de rezistenta, nepretentioasa, avand o crestere rapida si posibilitati de plantare cu cheltuieli reduse, aceasta specie se preteaza la orice fel de sol si conditii climaterice.
Cum se planteaza Ulmus pumila Pentru a se prinde bine, se planteaza dupa primele ingheturi, incepand de la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie, pana in momentul trezirii la viata a naturii (sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie). Daca la plantarea din toamna nu ramane timp pentru a aseza fiecare planta la locul potrivit, se pot sadi in grupuri, la 20 cm una de alta intr-un rand.
Beneficiile gardului viu Gardul viu Ulmus pumila celer este utilizat pentru delimitarea unei propietati, dar si pentru a amenaja o gradina. Dar beneficiile lui sunt multiple. Gardul viu absoarbe praful, umezeala, produce oxigen, fixeaza solul, are proprietatea de a izola si proteja contra zgomotului.
Sursa: www.adevarul.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro