Daca vrei sa mananci ceva bun la pranz, iti recomandam aceasta reteta delicioasa!
Ingrediente: Cartofi 1,5 kg, ciuperci 250 g, smantana 250 g, lapte 200 ml, unt 100 g, faina 50 g, sare.
Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, intr-un vas cu apa si sare, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie felii. Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, se taie felii si se calesc in 50 g unt. Separat, in alt vas cu 50 g unt, se caleste faina, fara a se rumeni, se stinge cu laptele fierbinte si smantana, se sareaza si se lasa sa fiarba, circa 20 de minute, la foc mic. In sos se adauga cartofii si ciupercile si se mai fierb circa 20 de minute. Cand se serveste, se stropeste cu unt topit si se presara piper si marar.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro