Cu mare drag iti recomand sa incerci aceasta placinta impreuna cu cei dragi, poate chiar in noaptea de Revelion!
Laura Cosoi iti recomanda pe blogul sau o reteta usoara de placinta de berbecut.
Ingrediente pentru umplutura de carne:
• pulpa spate de berbecut 3 kg
• ulei de masline 50 ml
• ceapa alba tocata 500 g
• vin rosu sec 750 ml Corcova
• scortisoara baton 2 buc
Preparare:
Se pune uleiul in tigaie si cand
este destul de incins, pui ceapa si batoanele de scortisoara. Calesti bine ceapa si dupa aceea pui carnea tocata. Cand aceasta s-a calit, golesti sticla de vin in oala, asta nu inainte sa il gusti, si lasi sa fiarba undeva in jur de 6 ore. O lasi sa se raceasca si dupa aceea o bagi cu tot cu oala in frigider.
Dupa ce a trecut o noapte peste carnea de berbecut, scoate-o din frigider si vei observa ca are un strat gros de grasime deasupra! Intoarce oala intr-o tava si lasa sa cada carnea.
Deasupra vei avea stratul de grasime care s-a separat de carnea macra. Cu un cutit, cureti grasimea si o pui deoparte pentru ca va avea un rol foarte important in reteta.
Ingrediente pentru reteta finala:
• aluat foietaj 2 buc × 800 g margarina
• marar 6 legaturi
• roquefort sau blue auvergne 400 g
• nucsoara 25 g
• scortisoara 25 g
• oua 5 buc
• sare si piper dupa gust
Preparare:
Acum, carnea rece separata de grasime o amesteci cu mararul tocat, cu praful de nucsoara si de scortisoara si adaugi sare si piper pana cand spui “wow”!
Imparti in 3 parti egale aluatul de foietaj si il intinzi la dimensiunea tavii de care dispui.
Bati ouale cu mierea pana se omogenizeaza. Imparti umplutura in 2 parti egale si ungi tava cu grasimea obtinuta dupa fierberea carnii. Asezi prima foaie de foietaj in tava si baza o ungi cu putin ou cu miere, imbracand si peretii tavii. Puni o parte de carne intinzand-o uniform cu mana. Peste carne rupi jumatate din cantitatea de branza, pui si a doua foaie, acoperind totul. Repeti miscarea si pentru al doilea strat, ou cu miere, carne uniform, branza si ultimul strat de foietaj.
Acum, versi ouale batute cu miere peste placinta, intinzi cu mana ca sa fie uniform, indesi cu degetele marginile placintei si inlaturi toata coca in exces. Crestezi cu romburi placinta si o bagi la cuptor la 160-180 °C pentru 30-40 minute.
Las-o sa se odihneasca timp de o jumatate de ora, apoi pofta buna! Un vin rosu sec este perfect, iar la toamna, cand se face mustul incercati-o cu must! E o nebunie!
Laura Cosoi iti recomanda pe blogul sau o reteta usoara de placinta de berbecut.
Ingrediente pentru umplutura de carne:
• pulpa spate de berbecut 3 kg
• ulei de masline 50 ml
• ceapa alba tocata 500 g
• vin rosu sec 750 ml Corcova
• scortisoara baton 2 buc
Preparare:
Se pune uleiul in tigaie si cand este destul de incins, pui ceapa si batoanele de scortisoara.
Calesti bine ceapa si dupa aceea pui carnea tocata. Cand aceasta s-a calit, golesti sticla de vin in oala, asta nu inainte sa il gusti, si lasi sa fiarba undeva in jur de 6 ore. O lasi sa se raceasca si dupa aceea o bagi cu tot cu oala in frigider.
Dupa ce a trecut o noapte peste carnea de berbecut, scoate-o din frigider si vei observa ca are un strat gros de grasime deasupra! Intoarce oala intr-o tava si lasa sa cada carnea.
Deasupra vei avea stratul de grasime care s-a separat de carnea macra. Cu un cutit, cureti grasimea si o pui deoparte pentru ca va avea un rol foarte important in reteta.
Ingrediente pentru reteta finala: • aluat foietaj 2 buc × 800 g margarina
• marar 6 legaturi
• roquefort sau blue auvergne 400 g
• nucsoara 25 g
• scortisoara 25 g
• oua 5 buc
• miere 150 g
• sare si piper dupa gust
Preparare: Acum, carnea rece separata de grasime o amesteci cu mararul tocat, cu praful de nucsoara si de scortisoara si adaugi sare si piper pana cand spui “wow”!
Imparti in 3 parti egale aluatul de foietaj si il intinzi la dimensiunea tavii de care dispui. Bati ouale cu mierea pana se omogenizeaza. Imparti umplutura in 2 parti egale si ungi tava cu grasimea obtinuta dupa fierberea carnii. Asezi prima foaie de foietaj in tava si baza o ungi cu putin ou cu miere, imbracand si peretii tavii. Puni o parte de carne intinzand-o uniform cu mana. Peste carne rupi jumatate din cantitatea de branza, pui si a doua foaie, acoperind totul. Repeti miscarea si pentru al doilea strat, ou cu miere, carne uniform, branza si ultimul strat de foietaj. Acum, versi ouale batute cu miere peste placinta, intinzi cu mana ca sa fie uniform, indesi cu degetele marginile placintei si inlaturi toata coca in exces. Crestezi cu romburi placinta si o bagi la cuptor la 160-180 °C pentru 30-40 minute.
Las-o sa se odihneasca timp de o jumatate de ora, apoi pofta buna! Un vin rosu sec este perfect, iar la toamna, cand se face mustul incercati-o cu must! E o nebunie!
Sursa:
lauracosoi.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro