Pieptul de pui nu a fost niciodata mai savuros ca in aceasta reteta. Uite cum se prepara!
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 590
Ingrediente
1 lingura de ulei vegetal
200g de cuscus
1 cub de supa pentru pui
1 ceapa rosie mare, taiata in bucati
600g de piept de pui taiat in bucati lungi
4
linguri de pasta tagine sau 2 linguri de harissa
190ml de suc de rodii
100g de seminte de rodie
100g de fulgi de migdale
1 pachet mic de frunze de menta, tocat
Mod de preparare
1. Fierbe apa intr-un ibric si incalzeste uleiul intr-o tigaie mare.
Pune cuscusul intr-un vas cu sare si piper si jumatate din cubul de pui. Adauga ceapa in tigaie si gateste pentru cateva minute. Pune apa fiarta peste cuscus cat sa il acopere, apoi pune un capac si lasa-l deoparte.
2. Pune tigaia intr-o parte de tigaii, adauga bucatile de pui si prajeste pe ambele parti. Adauga pasta de tahinse sau harrisa in sucul de rodii, apoi pune restul de cub de pui si amesteca bine.
Amesteca fara capac, timp de 10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat si puiul este gatit. Adauga semintele de rosie, pastrand cateva pentru mai tarziu.
3. Dupa 5 minute, amesteca cucusul cu o furculita si adauga migdalele si menta. Pune puiul pe cuscus cu o lingura de sos.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 590
Ingrediente
1 lingura de ulei vegetal
200g de cuscus
1 cub de supa pentru pui
1 ceapa rosie mare, taiata in bucati
600g de piept de pui taiat in bucati lungi
4 linguri de pasta tagine sau 2 linguri de harissa
190ml de suc de rodii
100g de seminte de rodie
100g de fulgi de migdale
1 pachet mic de frunze de menta, tocat
Mod de preparare
1.
Fierbe apa intr-un ibric si incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Pune cuscusul intr-un vas cu sare si piper si jumatate din cubul de pui. Adauga ceapa in tigaie si gateste pentru cateva minute. Pune apa fiarta peste cuscus cat sa il acopere, apoi pune un capac si lasa-l deoparte.
2. Pune tigaia intr-o parte de tigaii, adauga bucatile de pui si prajeste pe ambele parti. Adauga pasta de tahinse sau harrisa in sucul de rodii, apoi pune restul de cub de pui si amesteca bine.
Amesteca fara capac, timp de 10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat si puiul este gatit. Adauga semintele de rosie, pastrand cateva pentru mai tarziu.
3. Dupa 5 minute, amesteca cucusul cu o furculita si adauga migdalele si menta. Pune puiul pe cuscus cu o lingura de sos.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro