Chef Doru Serban a pregatit o super reteta light pentru un pranz de nota 10.
Costul estimativ pentru cinci persoane este de 25 de lei.
Ingrediente
500 g ciuperci
2 dovlecei
2 vinete
2-3 cepe rosii
2-3 ardei grasi
Pentru sosul de iaurt:
250 g iaurt grecesc
O mana busuioc
O legatura patrunjel
Un catel de usturoi
Alte verdeturi
Sare, piper, ulei de masline
Zeama de lamaie, capere
Mod de preparare
Legumele se taie bucati mari, ciupercile se curata de mizerie, ceapa se taie rondele groase.
Se presara cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline, apoi se pun pe gratarul incins.
Dupa ce legumele sunt scoase de pe gratar, se pun intr-un bol cu usturoiul tocat marunt si verdeata.
Se servesc cu un sos de iaurt ce se face astfel: se amesteca iaurtul cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie, se adauga caperele tocate marunt si cateva verdeturi tocate cat mai marunt.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro