Grasimile nesaturate sunt considerate sanatoase, dar un grup de cercetatori americani a descoperit ca lucrurile nu stau la fel si in privinta unui ulei folosit frecvent la gatit.
Un studiu publicat in jurnalul PLoS One arata ca mai periculos decat zaharul in ceea ce priveste sanatatea este ulieul de soia. Cercetatorii au modificat dieta unor soareci incat sa contina 40% grasimi. Primul tip de dieta incercat continea grasimi saturate, in mod special provenite din ulei e cocos. Cel de-al doilea tip de dieta continea grasimi nesaturate, provenite in mare parte din ulei de soia.
De asemenea, cercetatorii au incercat si doua versiuni de dieta bogata in grasimi modificata astfel incat sa includa si fructoza.
Au presupus astfel ca soarecii care au consumat fructoza urmau sa se ingrase mai mult si sa dezvolte rezistenta la insulina. Insa nu s-a intamplat asa. In schimb, soarecii care au consumat ulei de soia, fara adaos de fructoza in dieta, au luat mai mult in greutate cu 9% decat soarecii care au consumat si fructoza.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: sanatate.bzi.ro