Fara indoiala ca dovleacul e o marca a anotimpului de toamna. De la cea mai simpla reteta de dovleac copt pana la placinte ori alte deserturi ceva mai complexe, dovleacul e foarte versatil.
Pentru 2-3 borcane mici, aveti nevoie de: aproximativ 700g dovleac placintar, 2 portocale, taiate in segmente, cateva bucati coaja de portocala (fara partea alba), sucul de la ½ lamaie, 500g zahar alb, 1 baton scortisoara, 1 stea anason, 200ml apa.
Combinati toate ingredientele intr-un vas cu fund dublu si puneti pe foc mic. Gatiti gemul pentru 30-40 minute sau pana siropul incepe sa se ingroase.
Pentru a testa siropul, picurati putin pe o farfurie apoi lasati sa se raceasca. Daca siropul e bine legat, usor cleios, gemul e gata, daca nu, mai fierbeti cateva minute apoi testati din nou. Inlaturati batonul de scortisoara si steaua de anason, apoi pasati amestecul cu un blender de mana. Turnati in borcane cat e inca fierbinte si sigilati cu un capac.
Sursa
Pentru 2-3 borcane mici, aveti nevoie de: aproximativ 700g dovleac placintar, 2 portocale, taiate in segmente, cateva bucati coaja de portocala (fara partea alba), sucul de la ½ lamaie, 500g
zahar alb, 1 baton scortisoara, 1 stea anason, 200ml apa.
Combinati toate ingredientele intr-un vas cu fund dublu si puneti pe foc mic. Gatiti gemul pentru 30-40 minute sau pana siropul incepe sa se ingroase. Pentru a testa siropul, picurati putin pe o farfurie apoi lasati sa se raceasca. Daca siropul e bine legat, usor cleios, gemul e gata, daca nu, mai fierbeti cateva minute apoi testati din nou.
Inlaturati batonul de scortisoara si steaua de anason, apoi pasati amestecul cu un blender de mana. Turnati in borcane cat e inca fierbinte si sigilati cu un capac.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro