Genial! Avocado combate o forma rara de cancer!

Genial! Avocado combate o forma rara de cancer!
Genial! Avocado combate o forma rara de cancer!

Avocado nu este numai delicios, ci si bun pe sanatate, iar o echipa de oameni de stiinta a descoperit ca acesta combate o forma rara de cancer.

Mai exact, un nou studiu a scos la iveala faptul ca grasimea din avocado combate leucemia mieloida acuta, o forma rara, dar fatala, citeaza Daily Mail. O anumita molecula de grasime din avocado, numita avocatin B, ataca intr-o anumita forma celulele stem ale bolii. La nivel mondial, exista foarte putine medicamente care functioneaza astfel.

In urma studiului, oamenii de stiinta au anuntat ca spera sa creeze un medicament bazat pe avocado care ar putea creste semnificativ speranta de viataa pacientilor diagnosticati cu leucemie mieloida acuta.

Aceasta este o boala care este fatala in termen de cinci ani pentru 90% dintre persoanele diagnosticate la peste 65 de ani.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

“Celula stem este, de fapt, celula care conduce boala. Celula stem este in mare parte responsabila pentru dezvoltarea bolii si motivul pentru care in cazul multor pacienti boala recidiveaza”, a explicat profesorul Paul Spagnuolo, de la Universitatea din Waterloo.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum se menține Monica Anghel în formă? Trucul pe care îl aplică atunci când își dorește să mănânce o prăjitură: „Mai am mici ieșiri din decor, dar când le am, le am foarte calculate.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Ruxandrei, nora Larisei Uță, pentru soacra ei: „Soțul meu a făcut tot ce e necesar, la schimb a primit doar palme”

Rețeta de broccoli la cuptor pregătită de mamaia Lenuța de pe TikTok: „Ce miros frumos are! Foarte bună.”

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies