Spanacul este vedeta primavara, asa ca este bine sa profiti cat mai mult de el si de beneficiile pe care acesta le aduce organismului. Iata o reteta absolut delicioasa.
INGREDIENTE
3 linguri de unt
1 buchet mare (aproximativ 227 g) de baby spanac sau spanac proaspat
2 linguri de faina integrala
1/2 ceapa galbena, tocata marunt
2 catei de usturoi, pisati
sare si piper, dupa gust
un varf de lingurita de pudra de nucsoara
1/2 cana de lapte de migdale
1/2 cana de smantana proaspata
2 linguri de parmezan razuit
La inceput, topeste intr-o tigaie o lingura de unt.
In aceeasi tigaie, pune restul de unt si adauga faina, amestecand bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Lasa faina sa se gateasca pana cand capata o culoare usor aramie. Adauga ceapa, usturoiul, amesteca si mai lasa pe foc inca vreo 30 de secunde.
Adauga laptele si amesteca bine, apoi adauga smantana si continua sa amesteci pana cand intreaga compozitie se transforma intr-o pasta cremoasa si foarte fina, fara cocoloase.
Pune in sosul alb spanacul sotat si amesteca pana ce totul se combina foarte bine. Opreste focul si, la final, adauga parmezanul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: culinar.ro