Noaptea dintre ani reprezintă un prilej bun de a ne reuni cu persoanele apropiate nouă. Însă știați care sunt bunele maniere de care ar trebui să ținem cont?
Aflați din rândurile următoare care sunt bunele maniere de care ar trebui să ținem cont, în special atunci când vine vorba despre masa de Revelion. În plus, descoperiți și cum se așază farfuriile, tacâmurile și paharele pe masă, dar și cum se servește ceaiul.
Ghid de bune maniere pentru masa de Revelion
Atunci când vine vorba despre finalul de an, există persoane care preferă să petreacă trecerea dintre ani acasă, alături de familie și rude sau există persoane care ies în oraș alături de prieteni și nu numai. Așadar, în orice caz, trebuie să știm care sunt bunele maniere de care ar trebui să ținem cont și să le cunoaștem, atunci când ne aflăm la masa de Revelion.
Citește și: Cum să fim eficienți la cumpărăturile de sărbători
Cum se așază farfuriile, tacâmurile și paharele
În cazul în care am preferat să rămânem acasă și să primim nenumărați invitați, ar trebui să știm cum trebuie mai exact, să așezăm farfuriile, tacâmurile și paharele.
În caz contrar, chiar dacă vom petrece noaptea dintre ani la un restaurant, alături de prieteni și nu numai, tot trebuie să știm care este motivul pentru care farfuriile, tacâmurile și paharele, sunt așezate într-un anumit mod.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„ Primul lucru pe care trebuie să-l punem pe masă este farfuria suport. Se așază prima pe masă.(...) Mai departe vine un obiect de inventar foarte des întâlnit și anume farfuria pentru pâine și unt, care se pune în partea stângă.
Vom începe să punem tacâmurile pe masă. În cazul acesta vom așeza primul tacâm, și anume cuțitul pentru unt, se pune pe diagonală, pentru că întotdeauna mâna care unge, va fi mâna dreaptă, deși farfuria este în stânga, dar untul va fi pe centrul mesei.
Așezarea tacâmurilor la masă se face invers felurilor de mâncare. Dacă noi vom avea ultimul lucru friptură sau desert, exact așa le vom așeza. Să spunem că ultimul nostru lucru la masă vor fi sarmalele... cuțitul în dreapta, furculița în stânga și tot așa.(...)
Farfuria suport va rămâne întotdeauna pe masă, până la sfârșit.
Citește și: Rețetă de Trufe de ciocolată cu fulgi de cocos, considerate cele mai fine bomboane
Ce trebuie să știm când servim ceaiul
Pe lângă nenumăratele băuturi pe care le putem servi la masa de Revelion în funcție de felurile de mâncare pe care le consumăm și pe lângă celebra șampanie, trebuie să știm și câteva aspecte legate de servirea ceaiului, dar și de prepararea sa.
„ Când servim ceaiul trebuie să știm foarte pe scurt câteva lucruri. În primul rând, trebuie să avem un ceainic, nu putem să-l bem în sticlă. Ceaiul se face de obicei în ceainic. Ceainicul de obicei trebuie să fie asezonat înainte sau încălzit, trebuie să aibă un pic de apă caldă în el. În funcție de cantitatea de apă, înăuntru vom adăuga ceaiul.
Înăuntru am pus trei cești de ceai și încă jumătate de ceașcă pentru evaporare, în consecință, vom avea patru lingurițe de ceai, se pune una și pentru ceainic. Îl vom pune la infuzat. Se spune că ceainicul va păstra întotdeauna tăria unei lingurițe și se pune o linguriță în plus, în funcție de numărul ceștilor de ceai.
Lângă ceai putem să punem câteva dulciuri, biscuiți, brioșe. Lucruri foarte, foarte mărunte. Ceaiul este un obicei inventat pe la jumătatea secolului al XVII-lea, de către ducesa a VII-a de Betfort și este un act social ”, a detaliat specialistul.
Citește și: 4 accesorii pe care să le porți de sărbători