Ghid de bune maniere pentru masa de Revelion

ghid de bune maniere pentru masa de revelion
Ghid de bune maniere pentru masa de Revelion

Noaptea dintre ani reprezintă un prilej bun de a ne reuni cu persoanele apropiate nouă. Însă știați care sunt bunele maniere de care ar trebui să ținem cont?

Aflați din rândurile următoare care sunt bunele maniere de care ar trebui să ținem cont, în special atunci când vine vorba despre masa de Revelion. În plus, descoperiți și cum se așază farfuriile, tacâmurile și paharele pe masă, dar și cum se servește ceaiul.

 

Ghid de bune maniere pentru masa de Revelion

Atunci când vine vorba despre finalul de an, există persoane care preferă să petreacă trecerea dintre ani acasă, alături de familie și rude sau există persoane care ies în oraș alături de prieteni și nu numai. Așadar, în orice caz, trebuie să știm care sunt bunele maniere de care ar trebui să ținem cont și să le cunoaștem, atunci când ne aflăm la masa de Revelion.

masa de revelion
Ghid de bune maniere pentru masa de Revelion[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Cum să fim eficienți la cumpărăturile de sărbători

 

Cum se așază farfuriile, tacâmurile și paharele

În cazul în care am preferat să rămânem acasă și să primim nenumărați invitați, ar trebui să știm cum trebuie mai exact, să așezăm farfuriile, tacâmurile și paharele.

În caz contrar, chiar dacă vom petrece noaptea dintre ani la un restaurant, alături de prieteni și nu numai, tot trebuie să știm care este motivul pentru care farfuriile, tacâmurile și paharele, sunt așezate într-un anumit mod.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Primul lucru pe care trebuie să-l punem pe masă este farfuria suport.

Se așază prima pe masă.(...) Mai departe vine un obiect de inventar foarte des întâlnit și anume farfuria pentru pâine și unt, care se pune în partea stângă.

Vom începe să punem tacâmurile pe masă. În cazul acesta vom așeza primul tacâm, și anume cuțitul pentru unt, se pune pe diagonală, pentru că întotdeauna mâna care unge, va fi mâna dreaptă, deși farfuria este în stânga, dar untul va fi pe centrul mesei.

Pâinea nu se taie niciodată, se rupe.

Așezarea tacâmurilor la masă se face invers felurilor de mâncare. Dacă noi vom avea ultimul lucru friptură sau desert, exact așa le vom așeza. Să spunem că ultimul nostru lucru la masă vor fi sarmalele... cuțitul în dreapta, furculița în stânga și tot așa.(...)

Farfuria suport va rămâne întotdeauna pe masă, până la sfârșit.

(...) Primul pahar pe care îl vom pune pe masă este cel de vin roșu, apoi cel de vin alb, cel de șampanie, este singurul pahar ce poate rămâne de la început până la sfârșit, este singura băutură ce se poate bea de la începutul mesei până la sfârșit, iar la final, paharul de apă .”, a explicat Virgil Mănescu.

cum se asaza tacamurile, farfuriile si paharele pe masa
Ghid de bune maniere pentru masa de Revelion[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Rețetă de Trufe de ciocolată cu fulgi de cocos, considerate cele mai fine bomboane

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ce trebuie să știm când servim ceaiul

Pe lângă nenumăratele băuturi pe care le putem servi la masa de Revelion în funcție de felurile de mâncare pe care le consumăm și pe lângă celebra șampanie, trebuie să știm și câteva aspecte legate de servirea ceaiului, dar și de prepararea sa.

Când servim ceaiul trebuie să știm foarte pe scurt câteva lucruri. În primul rând, trebuie să avem un ceainic, nu putem să-l bem în sticlă. Ceaiul se face de obicei în ceainic. Ceainicul de obicei trebuie să fie asezonat înainte sau încălzit, trebuie să aibă un pic de apă caldă în el. În funcție de cantitatea de apă, înăuntru vom adăuga ceaiul.

Înăuntru am pus trei cești de ceai și încă jumătate de ceașcă pentru evaporare, în consecință, vom avea patru lingurițe de ceai, se pune una și pentru ceainic. Îl vom pune la infuzat. Se spune că ceainicul va păstra întotdeauna tăria unei lingurițe și se pune o linguriță în plus, în funcție de numărul ceștilor de ceai.

Lângă ceai putem să punem câteva dulciuri, biscuiți, brioșe. Lucruri foarte, foarte mărunte. Ceaiul este un obicei inventat pe la jumătatea secolului al XVII-lea, de către ducesa a VII-a de Betfort și este un act social ”, a detaliat specialistul.

cum se serveste ceaiul
Ghid de bune maniere pentru masa de Revelion[Sursa foto: unsplash]

Citește și: 4 accesorii pe care să le porți de sărbători



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să fim eficienți la cumpărăturile de sărbători

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies