Este stiut faptul ca femeilor le place sa-si achizitioneze haine noi si ca indiferent de cat de multe ar avea deja in dulap, nu strica niciodata o tinuta in plus.
Magazinele virtuale au facut shoppingul extrem de usor, motiv pentru care tot mai multe dintre noi preferam sa cumparam haine de pe internet. Totusi, shoppingul online are si cateva riscuri, iar noi iti vom arata cum te poti feri de ele.
Marimea nepotrivita, materialul diferit fata de cel la care ne asteptam si un aspect care aduce vag aminte de ce am vazut noi pe site – sunt doar cateva exemple de inconveniente care apar cand facem cumparaturi online.
Iata cum poti sa comanzi haine online fara sa-ti faci griji ca vei primi un obiect care nu iti vine bine sau care este diferit de cel prezentat pe site:
1. Comanda de pe site-uri cu un calculator de marime
Unele multe magazine online de haine le pun la dispozitie clientelor lor un calculator de marime precum si toate informatiile de care ar putea avea nevoie atunci cand comanda online.
Spre exemplu, cand comanzi de aici haine de dama, poti sa calculezi inainte masura ta exacta si vei primi in colet modele despre care esti sigura ca iti vor veni bine.
2. Alege magazinele virtuale pe care poti gasi usor informatii despre magazin si produse
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Magazinele virtuale care nu au afisat un numar de telefon sau o adresa de mail oficiala ar trebui ocolite.
Nu trebuie sa uitam nici de politicile de returnare sau de metodele de plata acceptate. Cea mai populara, si cea mai sigura in acelasi timp, este plata ramburs atunci cand primesti coletul. Magazinele virtuale care nu iti dau posibilitatea sa platesti odata cu primirea coletului ar trebui ocolite, mai ales daca nu au prea multe date pe site. In acest fel esti sigur ca nu platesti un produs care s-ar putea sa nu mai ajunga niciodata la tine
3. Ghideaza-te dupa felul in care arata site-ul
Felul in care arata site-ul este un factor important. Fotografiile de prezentare ale produselor ar trebui si ele sa fie de calitate buna, iar produsele ar trebui sa poata fi vazute din mai multe ipostaze. Cu siguranta nu iti doresti sa comanzi o bluza care pare simpla din fata si in coletul livrat sa gasesti o bluza cu un imprimeu mare pe spate. Asigura-te ca poti vedea produsul comandat din toate unghiurile.
Un site usor de folosit, intuitiv, in care informatiile importante sunt usor de gasit va comercializa produse de buna calitate si nici nu isi va induce in eroare vizitatorii cu fotografii modificate.
4. Consulta si pagina oficiala de pe retelele de socializare
Majoritatea magazinelor au si pagini oficiale pe retelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram. Cauta magazinul pe aceste site-uri, deoarece acolo poti vedea recenziile lasate de fostii clienti, comentariile lor si raspunsurile reprezentantilor magazinului. De asemenea, pe paginile acestea ar trebui sa se regaseasca informatii despre brand, o adresa de e-mail sau un numar de telefon.
Statisticile arata ca romanii au prins gustul cumparaturilor online. Anul trecut, aproximativ 2,7 milioane de romani au comandat cel putin o data produse din magazinele virtuale, cheltuind in total 1,4 miliarde de euro. Suma este cu 30% mai mare decat cea inregistrata cu un an in urma, in 2014. Cei mai multi dintre romanii care au comandat online, circa 40%, au cumparat haine si pantofi. In topul produselor cumparate de romani de pe internet regasim, in ordine, electronicele si electrocasnicele, cosmeticele si produsele de parfumerie.
Tu obisnuiesti sa faci cumparaturi online? De ce aspecte tii cont cand comanzi produse din magazinele virtuale?
Sursa foto: Shutterstock