Ghidul complet pentru epilarea cu ceara acasa! Iata ce trebuie sa faci

Ghidul complet pentru epilarea cu ceara acasa! Iata ce trebuie sa faci
Ghidul complet pentru epilarea cu ceara acasa! Iata ce trebuie sa faci

Epilatul cu ceara este cel mai eficient cand vine vorba de durata in care acesta are efect. Pot trece saptamani intregi fara ca tu sa te gandesti la parul de pe picioare. Exista numeroase posibilitati ca sa iti faci un epilat professional chiar la tine acasa.

Iata ce trebuie sa stii despre epilatul cu ceara:

Pentru a putea folosi ceara parul trebuie sa aiba o lungime cativa milimetrii insa este ok si daca este mai lung!

Nu ai voie sa folosesti ceara daca ai o iritatie a pielii, dermatita sau psoriasis. De asemenea daca ai facut un tratament, un peeling al pielii de exemplu, sau te-ai ars la soare este bine sa nu te epilezi cateva zile.

Iata si pasii pe care trebuie sa ii respecti pentru o epilare ca la carte.

Pregateste-ti pielea

Curatare si dezinfectare- inainte de epilare, pielea trebuie curatata. Spala bine zona cu sapun si apa si clateste. Poti dezinfecta pielea cu putin alcool sanitar. Asteapta ca pielea sa fie compelet uscata inainte de a aplica ceara.

Evita cafeaua si alcoolul cu trei ore inainte de epilare- acestea pot creste sensibilitatea pielii.

Alege formula potrivita

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Benzile de ceara reci- sunt usor de folosit si ideale pentru situatiile de urgenta. Freaca banda in palmi pentru a o incalzi iar apoi desparte foliile.

Ceara calda- o poti incalzi in cuptorul cu microunde, apoi o aplici pe zona dorita si deasupra asezi banda de epilare.

Epilarea cu roll- on- este o metoda simpla si practica, aplici ceara dupa ce o incalzesti si o indepartezi cu ajutorul benzilor pentru epilat.

Reguli pentru aplicare

Inainte de a aplica ceara pe toata suprafata dorita fa un test pe o bucata mica de piele. Asteapta 24 de ore sa vezi daca apare vreo reactie si abia apoi foloseste produsul in zonele delicate.

Aplica benzile sau ceara pe piele, in sensul cresterii parului si indeparteaza benzile, tragand banda rapid si ferm de pe piele, in sens opus cresterii firului de par.

Daca in urma epilarii au ramas cateva fire de par ratacite, indeparteaza-le cu ajutorul pensetei.

Ingrijire dupa epilare

Dezinfecteaza pielea epilata- foliculul de par este deschis, iar pentru a tine bacteriile la distanta este necesar sa folosesti un produs dezinfectant.

Aplica ulei pe piele- iti hidrateaza pielea dupa epilare si o calmeaza. De asemenea daca masezi ulei pe piele, vei scapa de resturile de ceara.

Daca roseate pielii nu trece in cateva ore de la epilat, maseaza zona cu gheata pentru a o calma. De asemena poti aplica o crema cu hidrocortizon care retrage inflamatiile.

 

Sursa www.youbeauty.com



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies