Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023

Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023
Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023

Tot ceea ce trebuie să știi pentru a trece cu bine prin rotația retrogradă a lui Mercur din acest an.

Primul Mercur retrograd din 2023 începe în Vărsător, 14 ianuarie. Apoi, planeta se mută în Capricorn, 25 ianuarie. Când Mercur, care se deplasează rapid, se deplasează înapoi, ne putem aștepta la erori de comunicare frustrante, la prăbușiri tehnologice și la incidente de călătorie. Deși primul Mercur retrograd al anului nu începe oficial decât pe 14 ianuarie, perioada sa de umbră a început pe 29 decembrie 2022. În acest timp, am început să simțim efectele retrogradării, deși acestea sunt mai puțin intense decât atunci când lucrurile merg în plină desfășurare.

În plus, Venus este încă retrogradă în această perioadă, așa cum este de pe 19 decembrie. Venus guvernează dragostea, frumusețea și abundența. În timp ce planeta romantică este retrogradă, poate fi mai complicat să navighezi în relații. Cu Mercur, de asemenea, retrograd în mare parte din această perioadă, nu este un moment ideal pentru a aborda conversații semnificative despre relații. Deoarece Venus guvernează, de asemenea, banii, aceasta poate fi, de asemenea, o perioadă frustrantă pentru a colecta facturi învechite sau pentru a programa întâlniri profesionale importante.

Din fericire, planeta îndrăgostiților devine directă pe 29 ianuarie. La scurt timp după aceea, primul Mercur retrograd se încheie și el pe 3 februarie. Dacă puteți, amânați discuțiile potențial sensibile legate de bani, sex și dragoste până când atât Mercur, cât și Venus își încheie dansul retrograd. 

Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023
Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023[Sursa foto: PixaBay]

Comunicarea in Mercur retrograd

În timp ce comunicarea va deveni mai ușoară la această dată, perioada de umbră (da, există una la ambele capete) persistă până pe 23 februarie.

Ar trebui să fie în regulă să semnați din nou documente importante în timpul perioadei de umbră, dar asigurați-vă că verificați de trei ori scrisul mic. Acesta nu este singurul Mercur retrograd din acest an- de fapt, mai sunt încă trei pe care trebuie să le notezi în calendar pentru 2023- și va trebui să știi ceva mai multe despre acest eveniment cosmic pentru a putea profita la maximum de el.

OK, deci ce este mai exact Mercur retrograd?

Mercur- numit după zeitatea romană care servea drept mesager al zeilor- este planeta care se mișcă rapid și care guvernează comunicarea, călătoriile și tehnologia. Ea ne ajută să transmitem mesaje controlând atât ceea ce spunem, cât și modul în care procesăm ceea ce auzim de la ceilalți. De trei sau patru ori pe an, Mercur pare să meargă înapoi pe cer.

În timp ce și alte planete retrogradează, această retrogradare specială are potențialul de a da peste cap toate lucrurile legate de comunicare și transmitere. Lăsând la o parte trepidațiile, atunci când Mercur se odihnește, ne dă timp să respirăm.

Această perioadă de timp este reflectarea planetară a expresiei "măsoară de două ori, taie o dată" și oferă trei șanse de a ne asigura că munca și alegerile noastre sunt perfecte.

Prima are loc atunci când Mercur traversează inițial un grad pe cer, în timpul unei perioade cunoscute sub numele de umbra sa de pre-retrogradare. A doua are loc atunci când Mercur este retrograd și se întoarce înapoi peste acest grad, moment în care greșelile pot fi revizuite și corectate. Ultima noastră șansă de a avansa este atunci când Mercur face ultima trecere peste gradul respectiv, în timpul a ceea ce este cunoscut sub numele de umbra post-retrogradă.
Practic, efectele lui Mercur retrograd încep să se manifeste cu aproximativ două săptămâni înainte ca planeta să pară că se îndepărtează de pământ, iar curățenia continuă până la două săptămâni după ce retrogradul se termină.

În timpul unei perioade de Mercur retrograd, este important să fim extrem de atenți cu limbajul nostru. Verificați de trei ori fiecare text, e-mail și DM și faceți-vă timp pentru a vă explica cu atenție intențiile. Greșelile de tipar și scăpările freudiene sunt menite să se întâmple. Abilitățile de luare a deciziilor pot fi, de asemenea, încurcate, așa că evitați să semnați orice contract major în această perioadă (deși, dacă trebuie, asigurați-vă că citiți cu atenție literele mici). Când vine vorba de tehnologie, Mercur retrograd poate fi de vină pentru orice topire electronică masivă, așa că este indicat să nu cumpărați niciun gadget nou în următoarele trei săptămâni (sau, dacă o faceți, asigurați-vă că vin cu garanție). Iar dacă aveți de gând să călătoriți, rezervați timp pentru întârzieri, anulări și viraje greșite.

Nu în ultimul rând, dar cu siguranță nu în ultimul rând, ne putem aștepta întotdeauna ca persoane din trecut- inclusiv foști iubiți- să reapară în timpul lui Mercur retrograd. În multe cazuri, cel mai bine este să refuzați cu amabilitate invitațiile neașteptate la cafea și propunerile "nevinovate" de a bea ceva.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023
Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023[Sursa foto: PixaBay]

Care sunt datele pentru Mercur retrograd în 2023?

Există patru cicluri de Mercur retrograd în 2022. Acestea sunt:

- 14 ianuarie- 3 februarie: Umbra pre-retrogradă începe la 29 decembrie 2022, umbra post-retrogradă se încheie la 23 februarie.

- De la 10 mai la 3 iunie: Umbra pre-retrogradă începe la 25 aprilie, umbra post-retrogradă se încheie la 18 iunie.

- De la 9 septembrie la 2 octombrie: Umbra pre-retrogradare începe la 22 august, umbra post-retrogradare se încheie la 16 octombrie.

- 29 decembrie până la 18 ianuarie 2024: Umbra pre-retrogradării începe la 12 decembrie, iar umbra post-retrogradării se încheie la 23 februarie 2024.

Cum pot să supraviețuiesc la Mercur retrograd?

Supraviețuirea lui Mercur retrograd este destul de simplă: Nu uitați să corectați totul, alegeți cu grijă cuvintele, evitați să semnați contracte (sau revizuiți-le cu foarte multă atenție), faceți o copie de rezervă a datelor și planificați pentru incidente de călătorie. Adevărul, războinicule cosmic, este că Mercur retrograd nu este chiar atât de rău; de fapt, poate servi drept autoevaluarea ta trimestrială. Cât de pregătit ești pentru neplăceri? Cum este rutina ta de auto-îngrijire atunci când lucrurile merg prost? Deși Mercur retrograd nu este un moment potrivit pentru a face schimbări uriașe, este ideal pentru reflecție.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

O temă centrală din jurul primului Mercur retrograd al anului, care începe vineri, este să rămâi în fruntea corespondenței, în special cu prietenii apropiați și familia. Spiritul unic al Vărsătorului alimentează această retrogradare. Acest semn umanitar, pe care îl guvernează inovator Uranus, are, de asemenea, o natură distantă și poate uita să trimită mesaje sau să sune înapoi. Când planeta comunicării merge înapoi, este mai probabil să ne distanțăm și să nu răspundem la un e-mail important sau să lăsăm un iubit în așteptare. Cu toate acestea, Mercur este fericit în acest semn. Natura logică și intelectuală a semnului de aer al Vărsătorului ne va ajuta să facem un pas înapoi și să rămânem calmi în timpul oricărui incident de comunicare. Când Mercur retrograd se mută în Capricornul muncitor, guvernat de Saturn cel strict, marți, sarcina ta este să te ocupi de comunicarea profesională. Dacă trebuie să semnați un contract legat de afaceri în această perioadă, luați în considerare posibilitatea de a avea o a doua parte, cum ar fi un avocat sau un asociat de încredere, care să îl verifice de asemenea de două ori.

Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023
Ghidul suprem pentru a supraviețui retrogradării lui Mercur în 2023[Sursa foto: PixaBay]

Retrogradarea lui Mercur din această vară începe în Gemeni, începând de la 10 mai. Deoarece Mercur este planeta guvernatoare a Gemenilor, această retrogradare va fi mai intensă decât altele, în special pentru cei cu plasamente grele în Gemeni în hărțile lor. Gemenii sunt un flirt epic, așa că nu numai că această retrogradare semnalează o întoarcere a foștilor, dar am putea chiar să trimitem un sext persoanei greșite. Nu lăsați ceața cerebrală retrogradă să vă afecteze. Respiră adânc, meditează și concentrează-te pe relațiile tale sănătoase din prezent. Când Mercur retrograd părăsește Gemenii și intră în senzualul Taur, guvernat de minunata Venus, te vei simți mai relaxat și îți va fi mai ușor să lași telefonul jos și să te apleci asupra băilor cu spumă și a somnelor fără vină. Când acest retrograd se va încheia, vei fi gata să sari înapoi în pat cu partenerul tău actual sau cu jucăria sexuală preferată, fără să-ți faci griji că o veche flacără îți va arunca în aer telefonul.

Mercur se rotește din nou înapoi în Balanță începând de la 9 septembrie. Balanța este semnul parteneriatelor și al echilibrului, așa că această perioadă marchează un alt moment în care foștii apar din nou. Nu uitați, o relație sănătoasă pe termen lung, o pasiune promițătoare sau chiar un grup de prieteni care vă sprijină nu merită să riscați pentru o scurtă explozie de adrenalină. Mercur retrograd părăsește Balanța apoi și intră practic în Fecioară, care este guvernată de Mercur, ceea ce face ca a doua jumătate a acestui retrograd să fie extrem de intensă. Energia Fecioarei este orientată spre detalii și productivă în cel mai bun caz, dar în timp ce planeta care guvernează semnul de pământ este retrogradă, acest lucru se poate transforma în anxietate și gânduri rapide. Asigură-te că te consulți cu terapeutul tău și să știi că vei respira mai ușor atunci când planeta va deveni directă duminică, 2 octombrie.

Cea de-a patra și ultima retrogradare a lui Mercur din 2023 începe pe 29 decembrie, în ambițiosul Capricorn. În timp ce semnul de pământ, guvernat de disciplinarul Saturn, este cunoscut pentru profesionalismul său, Capricornul are o latură diabolică. Pe măsură ce se încheie anul și se apropie focurile de artificii ale Anului Nou, s-ar putea să vă simțiți frustrați dacă Mercur retrograd va sta în calea planurilor voastre de petrecere. Încearcă să rămâi flexibilă și să oferi afecțiune în mod liber celor dragi, iar anul tău ar trebui să se încheie în continuare cu brio. 

Citește și: Hărți de naștere: Înțelegerea planetelor și a semnificațiilor lor

Citește și: Semnele ascendente, explicate: ce dezvăluie semnele de ascendent despre tine



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani cash în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte. „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies