Ghidul tău pentru un dulap capsulă personalizat și eficient

garderoba capsula
Ghidul tău pentru un dulap capsulă personalizat și eficient

Garderoba capsulă este importantă, indiferent de sezon. Însă știai cum o poți realiza pe placul tău?

Află din rândurile următoare, cum îți poți realiza o garderobă de tip capsulă, urmând doar câțiva pași simpli, care te vor ajuta totodată să îți creezi și mai ușor ținutele, atunci când trebuie să ieși în oraș.

 

1. Definește-ți stilul personal

Primul pas pentru a construi un dulap capsulă este să îți analizezi stilul personal.

Reflectează asupra hainelor pe care le preferi și care îți oferă cel mai mare confort. Ar putea fi de ajutor să descrii stilul tău în trei adjective, cum ar fi: elegant, minimalist, sau cu tonuri neutre. Folosește aceste descrieri pentru a decide ce articole vor rămâne în dulapul tău și ce ar trebui să elimini.

Citește și: Ce înseamnă când te îmbraci pe dos. Superstiția nebănuită din popor

Ghidul tău pentru un dulap capsulă personalizat și eficient[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: 3 reguli esențiale pentru machiajul de serviciu: Cum că arăți impecabil la birou

2. Creează o strategie

Adesea, cumpărăm haine pe care le considerăm potențial utile, doar pentru a descoperi că, în realitate, nu le folosim niciodată.

Pentru a construi o garderobă capsulă eficientă, elimină cu atenție toate acele piese pe care nu le simți potrivite pentru a le purta în fiecare zi. În plus, fii selectiv și alege articole care sunt versatile și potrivite pentru diferite sezoane.

stil pentru o garderoba capsula
Ghidul tău pentru un dulap capsulă personalizat și eficient[Sursa foto: freepik]

3. Donează sau vinde hainele nefolosite

Ar fi o idee excelentă să donezi hainele pe care nu le folosești, pentru a te motiva să urmezi planul tău.

Astfel, vei elibera spațiu în dulap și te vei obișnui cu conceptul de a avea mai puține articole. În plus, poți invita prietenii să vadă dacă sunt interesați de unele dintre hainele pe care intenționezi să le oferi.

ce este garderoba capsula
Ghidul tău pentru un dulap capsulă personalizat și eficient[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

4. Totul este despre elementele de bază

Atunci când îți construiești un dulap capsulă, este esențial să te concentrezi pe selectarea hainelor de bază care se potrivesc perfect între ele. Scopul este să ai un mix de piese care să funcționeze armonios împreună. De exemplu, articole precum o cămașă simplă cu nasturi sau un blazer clasic sunt excelente deoarece se potrivesc cu multe alte piese și permit crearea diverselor stiluri.

Există anumite piese esențiale care îți vor facilita combinarea și asortarea hainelor. Aceste articole arată minunat în orice sezon, așa că este o idee excelentă să le incluzi, dacă nu pe toate, măcar pe câteva în garderoba ta. Printre elementele vestimentare de bază care ar trebui să se afle într-o astfel de garderobă se află și următoarele:

  • Un pulover de culoare neutră pe gât
  • Blugi sau jeggings de înaltă calitate
  • Tocuri sau pantofi negri
  • Tricou alb de bază
  • Un sacou negru
  • O bluză de mătase
  • Rochie neagră
  • Teniși albi casual

Este de asemenea important să iei în considerare și culorile. Cel mai bine este să alegi nuanțe neutre, dar nu ezita să adaugi și câteva imprimeuri. Caută modele simple care să se integreze ușor cu restul hainelor din dulapul tău capsulă. Pentru a evita un aspect plictisitor, poți adăuga o notă personală ținutelor tale cu ajutorul unor accesorii de calitate, cum ar fi genți, mănuși, eșarfe sau pălării.

garderoba capsula 2024
Ghidul tău pentru un dulap capsulă personalizat și eficient[Sursa foto: freepik]

5. Gândește-te în termeni de sustenabilitate

Un dulap capsulă autentic se bazează și pe durabilitate. Deși nu este obligatoriu, este o idee bună să alegi haine de la mărci care se angajează să protejeze mediul. Optează pentru branduri care promovează practici sustenabile și nu dăunează ecologiei. Pentru unii, purtarea de îmbrăcăminte ecologică poate aduce o satisfacție suplimentară, așa că merită să explorezi opțiunile disponibile. Cele mai bune alegeri durabile și ecologice includ haine din cânepă, bumbac și in. În final, garderoba capsulă ideală este cea care te face să te simți confortabil și încrezător. Vei fi surprins de cât de creativ poți fi folosind aceleași piese în diverse combinații!

cum sa iti faci o garderoba capsula
Ghidul tău pentru un dulap capsulă personalizat și eficient[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

3 reguli esențiale pentru machiajul de serviciu: Cum că arăți impecabil la birou

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies